Отказ учитељици из Марибора јер је одбијала да се тестира и вакцинише

26 септембра, 2021

Учитељици основне школе у Марибору уручено је решење о престанку радног односа јер је одбијала да се тестира или вакцинише против ковида-19, што је први такав случај након што је влада због ширења вируса пооштрила противепидемијске мере, пишу данас словеначки медији.

Учитељици је од почетка школске године било привремено забрањен рад јер је одбијала да се једном недељно тестира и носи маску у учионици, што је обавеза коју је прописало Министарство образовања, а сада јој је уручен и отказ.

На решење о престанку радног односа има право жалбе у року две недеље.

Медији преносе да је учитељица активно деловала у антиваксерској групи која је недавно упала у студио информативног програма, тражећи да престане „пропаганда” владине кампање за вакцинацију, а у видеу на Фејсбуку наговарала је родитеље да не шаљу децу у „режимску и фашистичку школу”, преноси Хина.

Директорка школе Катја Прегл изјавила је за мариборски лист „Вечер” да јој је отказ уручен због кршења радних обвеза, с обзиром на то да је одбијала да носи маску у затвореном простору и није испуњавала тзв. PCT услов (преболели, цепљени, тестирани) који важи за запослене у школи да би могли да раде.

Словеначки министар здравља Јанез Поклукар рекао је данас да PCT  услов који је рестрикцијама одредила влада већ „даје резултат” јер је последњих дана број новозаражених у стагнацији.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Отказ учитељици из Марибора јер је одбијала да се тестира и вакцинише"

  1. M каже:

    A što volite da spominjete antivaksere. Zar nemate svoj mozak? Malo da ga uključite, pa mislite? Lepo je to ponekad.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама