Otkazana većina ekskurzija beogradskih škola

oktobar 16, 2019

Oko 60 autobusa u utorak i sredu nije odvezlo đake iz Beograda na ekskurzije jer nisu bili ispunjeni svi uslovi propisani novim Pravilnikom o organizovanom prevozu dece, a najveći problem su kvalifikacione kartice, javlja RTS.

U Juti kažu da vozači imaju potvrde da su predali dokumentaciju za izdavanje kvalifikacionih kartica i da su do samo pre dva dana sa tim potvrdama mogli da voze. U turističkim agencijama tvrde da su svi autobusi bili tehnički ispravni, ali je u beogradskim osnovnim školama otkazana većina ekskurzija.

U Komitetu za bezbednost saobraćaja kažu da problem nisu kartice, već falsifikovanje lekarskih uveranja vozača i ostale dokumentacije.

Direktor Osnovne škole “Pavle Savić” iz Mirjeva Milan Krstić rekao je za RTS da 650 đaka te škole jutros nije moglo da krene na izlete. Prema njegovim rečima, škola je preuzela sve neophodne mere predviđene procedurama o organizovanju ekskurzija. Na jednodnevne izlete trebalo je da krenu đaci drugog, trećeg i četvrtog razreda. Na izlet nije otišlo 219 đaka drugog razreda koji su trebalo da idu u Viminacijum i na Srebrno jezero, 250 đaka trećeg razreda koji su trebali da idu u manastir Tronošu i Tršić, kao i đaci četvrtog razreda čija je destinacija bio Orašac i Aranđelovac.

Direktor kaže da je tokom detaljnog pregleda saobraćajna policija vozačima uradila alkotest koji je bio uredan, konstatovana je tehnička ispravnost svih autobusa kao i da vozači imaju uredne vozačke dozvole i druga dokumenta.

Međutim, od deset vozača prevoznika “Banbus” i “Lasta” samo su trojica imala kvalifikacione kartice što po propisima koji važe od 1. septembra svi vozači moraju da imaju.

Autor: FoNet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama