Отказана већина екскурзија београдских школа

16 октобра, 2019

Око 60 аутобуса у уторак и среду није одвезло ђаке из Београда на екскурзије јер нису били испуњени сви услови прописани новим Правилником о организованом превозу деце, а највећи проблем су квалификационе картице, јавља РТС.

У Јути кажу да возачи имају потврде да су предали документацију за издавање квалификационих картица и да су до само пре два дана са тим потврдама могли да возе. У туристичким агенцијама тврде да су сви аутобуси били технички исправни, али је у београдским основним школама отказана већина екскурзија.

У Комитету за безбедност саобраћаја кажу да проблем нису картице, већ фалсификовање лекарских уверања возача и остале документације.

Директор Основне школе “Павле Савић” из Мирјева Милан Крстић рекао је за РТС да 650 ђака те школе јутрос није могло да крене на излете. Према његовим речима, школа је преузела све неопходне мере предвиђене процедурама о организовању екскурзија. На једнодневне излете требало је да крену ђаци другог, трећег и четвртог разреда. На излет није отишло 219 ђака другог разреда који су требало да иду у Виминацијум и на Сребрно језеро, 250 ђака трећег разреда који су требали да иду у манастир Троношу и Тршић, као и ђаци четвртог разреда чија је дестинација био Орашац и Аранђеловац.

Директор каже да је током детаљног прегледа саобраћајна полиција возачима урадила алкотест који је био уредан, констатована је техничка исправност свих аутобуса као и да возачи имају уредне возачке дозволе и друга документа.

Међутим, од десет возача превозника “Банбус” и “Ласта” само су тројица имала квалификационе картице што по прописима који важе од 1. септембра сви возачи морају да имају.

Аутор: ФоНет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама