Otvoren novi, deveti po redu Edukin konkurs “Čas za ugled”

27 februara, 2023

Tradicionalni Edukin konkurs „Čas za ugled”, deveti po redu, otvoren je za najbolje inovativne pripreme uglednih časova u osnovnoj i srednjoj školi.

Propozicije konkursa

1. Svaki nastavnik može da pošalje od jedne do dve pripreme. Konkurs podrazumeva dodeljivanje nagrada za prvo mesto (60.000,00 dinara), drugo mesto (50.000,00 dinara) i treće mesto (30.000,00 dinara). Nagrađene pripreme biće objavljene zajedno sa ostalim odabranim pripremama u Edukinom zborniku najboljih priprema za ugledne časove u osnovnoj i srednjoj školi.

2. Originalna priprema (koja nije prethodno publikovana) treba da odgovara Nastavnom programu za određeni predmet i razred i da bude u skladu sa savremenim inovativnim tendencijama u organizaciji nastave/učenja.

3. Obavezno treba navesti udžbeničku i drugu literaturu koja se koristi.

4. Uz pripremu je poželjno poslati i odgovarajuće elektronske priloge i dodatke (u formi koja autorima najviše odgovara), iz domena savremene organizacije nastave/učenja.

5. Tekst pripreme treba da bude do pet strana formata: a) standardni: A4; margine 2,5 cm; b) font: Times New Roman; v) veličina slova: 12 pt; g) razmak između redova: 1,5.

Konkurs je otvoren do 30. juna 2023. godine. Rezultati konkursa biće objavljeni oko 30. septembra 2023. godine. Promocija izdanja i dodela nagrada održaće se, ukoliko to uslovi budu omogućavali, na Školski dan, u vreme Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, poslednje nedelje oktobra.

Način slanja

Elektronsku verziju rukopisa u Word formatu poslati na imejl: caszaugledrazredna@eduka.rs i caszaugledpredmetna@eduka.rs ili na adresu: Zmaja od Noćaja broj 10, 11 000 Beograd, sa naznakom ZA KONKURS ČAS ZA UGLED.

NAPOMENE: Molimo vas da u mejlu, u naslovu, napišete svoje ime i prezime, naslov nastavne jedinice i razred, a u poruci obavezno dostavite svoj broj telefona, kao i ime i adresu škole u kojoj radite. Slobodno se možete obratiti timu Eduke za sve dodatne informacije – preko imejla ili na telefone: 011/2629 903, 011/3286 443 i 011/3287 277. Eduku možete pratiti i na sajtu i na Fejsbuku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama