Otvorena prva SOS linija za prijavu nasilja u školama

2 januara, 2022

Učenici novosadskih škola, njihovi roditelji i zaposleni u školama od četvrtka, 30. decembra mogu da prijave slučajeve nasilja na novi SOS broj telefona i mejl.

Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu oformilo je radnu grupu koja će obrađivati prijave nasilja.

Predsednica Koordinacionog tela i članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić istakla je da Novi Sad intenzivno radi na sprečavanju nasilja i da u tom smislu uvodi nove mere.

“Od sutra učenici, njihovi roditelji, kao i zaposleni u školama, imaju mogućnost da prijave nasilje preko novootvorene linije SOS telefona, ili mejlom. Na taj način želimo da u specifičnim uslovima izazvanim epidemiološkom situacijom, pospešimo komunikaciju i ja pozivam sve one koji imaju informaciju o nasilju, ili sumnju na nasilje koje se dogodilo u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu da to učine. Prijave će obrađivati članovi Radne grupe koju čine predstavnici svih relevantnih institucija, ustanova i organizacija koje mogu mnogo da doprinesu u borbi protiv nasilja u školama koji su dobro upućeni u procedure koje u takvim slučajevima treba da se preduzmu”, izjavila je Vučinić.

Broj telefona za prijavu nasilja je 064 844 88 00, a mejl adresa koordinaciono.nasilje@novisad.rs.

Izvor: 021.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama