Отворена прва СОС линија за пријаву насиља у школама

2 јануара, 2022

Ученици новосадских школа, њихови родитељи и запослени у школама од четвртка, 30. децембра могу да пријаве случајеве насиља на нови СОС број телефона и мејл.

Координационо тело за борбу против насиља у основним и средњим школама у Новом Саду оформило је радну групу која ће обрађивати пријаве насиља.

Председница Координационог тела и чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић истакла је да Нови Сад интензивно ради на спречавању насиља и да у том смислу уводи нове мере.

“Од сутра ученици, њихови родитељи, као и запослени у школама, имају могућност да пријаве насиље преко новоотворене линије СОС телефона, или мејлом. На тај начин желимо да у специфичним условима изазваним епидемиолошком ситуацијом, поспешимо комуникацију и ја позивам све оне који имају информацију о насиљу, или сумњу на насиље које се догодило у основним и средњим школама у Новом Саду да то учине. Пријаве ће обрађивати чланови Радне групе коју чине представници свих релевантних институција, установа и организација које могу много да допринесу у борби против насиља у школама који су добро упућени у процедуре које у таквим случајевима треба да се предузму”, изјавила је Вучинић.

Број телефона за пријаву насиља је 064 844 88 00, а мејл адреса koordinaciono.nasilje@novisad.rs.

Извор: 021.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама