Pedagoški fakultet: Studenata ni za lek

16 avgusta, 2020

Prvi upisni rok na Pedagoškom fakultetu u Vranju protekao je u znaku prave katastrofe zbog oseke novoupisanih studenata – od 260 slobodnih mesta, upisalo se svega 26 brucoša, navodi za Info Vranjske penzionisani profesor ovog fakulteta.

– Ovako mali broj studenata u prvom upisanom roku odavno se nije dogodio na Pedagoškom fakultetu u Vranju. Zamislite, na učiteljskom smeru upisala su se tri studenta, na smeru tehika i informisanje pet, a na vaspitačkom smeru 11 brucoša! Zato se mnogi pitaju, kome će profesori da predaju i zašto će država da ih plaća kada će raditi sa tako malim brojem studenata – pita sagovornik Info Vranjskih.

Profesor u penziji, ipak, i u muci sa nedostatkom studenata vidi «svetlo u tunelu».

– Da ne budem previše sarkastičan, bar će profesori moći da sprovode individualni oblik nastavnog rada, jer studenata nema ni za grupni, a kamoli frontalni oblik – zaključuje sagovornik Info Vranjskih.

Po ovom sagovorniku, «uzaludne su nade fakulteta u drugi upisni rok».

– Rekoše mi da se moje nekadašnje kolege nadaju da će «popravni» u drugom ispitnom roku ublažiti nestašicu studenata!? To nije realno, jer svuda na ovim fakultetima nema studenata, primera radi, u našem odelenju u Negotinu upisalo se svega pet brucoša – smatra sagovornik Info Vranjskih.

Posle prave katastrofe u prvom upisnom roku, ostaje da u vazduhu lebdi «neprijatno» pitanje, koliko će još dugo ova država plaćati nečiji nerad, pa i rad sa tako malim brojem studenata, kao što ćemo imati na Pedagoškom fakultetu u Vranju u školskoj 2020/2021 godini!?

S. Kostić

Izvor: Vranjske

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


4 komentara na "Pedagoški fakultet: Studenata ni za lek

 1. Marija kaže:

  Izvinite, ali nisam shvatila deo “koliko će država još plaćati ovaj rad tj. nerad…”

 2. Aleksa kaže:

  Baš se čudim zašto ljudi neće na Pedagoški fakultet.

  1. Pera kaže:

   Zato što je železnička škola u Beogradu, smer mašinovodja (program koji finansira Vlada SR Nemačke, sa učenjem na nemačkom svih tehnički naziva…..) prebukiran.
   Decu su shvatila, paljba iz Srbijice.

 3. Spomenka Markovic kaže:

  To nije najvažnije pitanje, nego kako će država da podstakne mlade ljude da požele da rade u prosveti…

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama