Педагошки факултет: Студената ни за лек

16 августа, 2020

Први уписни рок на Педагошком факултету у Врању протекао је у знаку праве катастрофе због осеке новоуписаних студената – од 260 слободних места, уписало се свега 26 бруцоша, наводи за Инфо Врањске пензионисани професор овог факултета.

– Овако мали број студената у првом уписаном року одавно се није догодио на Педагошком факултету у Врању. Замислите, на учитељском смеру уписала су се три студента, на смеру техика и информисање пет, а на васпитачком смеру 11 бруцоша! Зато се многи питају, коме ће професори да предају и зашто ће држава да их плаћа када ће радити са тако малим бројем студената – пита саговорник Инфо Врањских.

Професор у пензији, ипак, и у муци са недостатком студената види «светло у тунелу».

– Да не будем превише саркастичан, бар ће професори моћи да спроводе индивидуални облик наставног рада, јер студената нема ни за групни, а камоли фронтални облик – закључује саговорник Инфо Врањских.

По овом саговорнику, «узалудне су наде факултета у други уписни рок».

– Рекоше ми да се моје некадашње колеге надају да ће «поправни» у другом испитном року ублажити несташицу студената!? То није реално, јер свуда на овим факултетима нема студената, примера ради, у нашем оделењу у Неготину уписало се свега пет бруцоша – сматра саговорник Инфо Врањских.

После праве катастрофе у првом уписном року, остаје да у ваздуху лебди «непријатно» питање, колико ће још дуго ова држава плаћати нечији нерад, па и рад са тако малим бројем студената, као што ћемо имати на Педагошком факултету у Врању у школској 2020/2021 години!?

С. Костић

Извор: Врањске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


3 коментара на "Педагошки факултет: Студената ни за лек

 1. Marija каже:

  Izvinite, ali nisam shvatila deo “koliko će država još plaćati ovaj rad tj. nerad…”

 2. Алекса каже:

  Баш се чудим зашто људи неће на Педагошки факултет.

  1. Pera каже:

   Zato što je železnička škola u Beogradu, smer mašinovodja (program koji finansira Vlada SR Nemačke, sa učenjem na nemačkom svih tehnički naziva…..) prebukiran.
   Decu su shvatila, paljba iz Srbijice.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама