Pet najprodavanijih knjiga na Beogradskom sajmu (u izdanju Kreativnog centra)

6 novembra, 2019

Dok sabiramo utiske sa nedavno završenog Beogradskog sajma knjiga, izdvojili smo pet najprodavanijih knjiga na štandu „Kreativnog centra“ ove godine.

Peca svira rok

Zvučne knjige iz serijala o Peci spadaju u najpopularnija izdanja „Kreativnog centra“. Na ovogodišnji Sajam stigle su dve nove knjige: Peca svira rok i Peca svira džez i obe su naišle na fantastičan prijem kod čitalaca.

Knjige iz ovog serijala izdvojile su se na tržištu zvučnih knjiga kvalitetom zvuka i time što decu upoznaju s različitim vrstama muzike: od Mocarta i opere do roka i džeza.

Knjiga Peca svira rok, u kojoj ovaj simpatični junak putuje u London, prestonicu rok muzike, najprodavnije je novo izdanje „Kreativnog centra“. Prelistavajući ovu zvučnu knjigu, dete će saznati da li je Peca uspeo da ostvari svoj san – da s drugarima snimi album. Pritiskajući prstom označene kružiće, upoznaće se s bogatstvom zvukova različitih instrumenata, onih bez kojih je nemoguće zamisliti rok muziku i uživati u slušanju rok melodija.

Dobrosav Bob Živković

Monografija Dobrosav Bob Živković, objavljena povodom velike retrospektivne izložbe ovog umetnika koja je oktobra ove godine održana u Muzeju primenjenih umetnosti, privukla je veliku pažnju javnosti.

U ovoj monografiji predstavljeno je kompletno stvaralaštvo Boba Živkovića: knjige koje je uradio za „Kreativni centar“, karikature, ilustracije za izdanja naučne fantastike, plakati, marketinški materijali i mnogo toga drugog. Knjiga sadrži preko 500 ilustracija iz svih perioda njegovog rada, a crteži su propraćeni tekstovima saradnika i prijatelja Boba Živkovića, kao i njegovim brojnim zanimljivim izjavama.

Ova monografija je proglašena za najlepšu knjigu Beogradskog sajma knjiga 2019. i osvojila je i nagradu ULUPUDS-a za monografiju savremenog stvaraoca.

Zar ti baš ništa ne umeš, Petsone?

Novo izdanje iz popularne edicije o čiča Petsonu i mačku Findusu stiglo je neposredno pred Beogradski sajam i obradovalo sve obožavatelje ovog zanimljivog serijala slikovnica, koji je preveden na više od 55 jezika i prodat u petnaest miliona primeraka širom sveta.

Nova slikovnica Zar ti baš ništa ne umeš, Petsone? namenjena je najmlađim čitaocima i idealna je za prvi susret sa ovim šarmantnim junacima. U njoj mačak Findus izaziva čiča Petsona u različitim veštinama: penjanju na drvo, stajanju na jednoj nozi… Petson daje sve od sebe, ali njegovi pokušaji uglavnom izazivaju smeh. Na kraju Petson radi ono što zna najbolje… A šta je to? Pogledajte u knjizi!

Leto kada sam naučila da letim

Roman za tinejdžere Jasminke Petrović Leto kada sam naučila da letim već nekoliko godina je među najpopularnijim romanima savremenih domaćih autora za mlade.

Knjiga „uz koju se deca cerekaju, a odrasli plaču“ (kako navodi ilustrator Bob Živković, koji potpisuje naslovnu ilustraciju ovog romana), dobila je veliki broj nagrada: Nagradu „Neven“, „Dositejevo pero“, „Plavi čuperak“, „Srebrno Gašino pero“, kao i regionalnu Nagradu „Mali princ“, a našla se i u međunarodnom katalogu „White Ravens 2016“, koji izdaje Minhenska biblioteka za mlade.

Uz karakterističnu mešavinu humora, živopisnih likova i autentičnog prikaza ljudskog iskustva, Jasminka Petrović u ovom romanu pruža pogled na posledice prethodnih decenija iz perspektive današnje generacije mladih, ali se istovremeno bavi i univerzalnim temama odrastanja, prijateljstva i porodice, u kojima će se verovatno prepoznati svaki mladi čitalac.

Ilustrovani ključ za tinejdžerske krize

Nakon velikog interesovanja koje je kod čitalaca, pre svega roditelja, pobudilo izdanje Ilustrovani ključ za dečje krize: kad od krize rastemo „Kreativni centar“ je objavio drugi priručnik za roditelje francuske autorke An-Kler Klajndinst – Ilustrovani ključ za tinejdžerske krize: kad nam kriza omogućuje da poboljšamo odnos.

Ova autorka, klinički psiholog i majka četvoro dece, bila je gošća „Kreativnog centra“, Francuskog instituta i Beogradskog Sajma knjiga i tokom svog boravka održala je dva predavanja za roditelje u Beogradu i Novom Sadu, a družila se i sa čitaocima na Beogradskom sajmu.

U priručniku namenjenom roditeljima tinejdžera autorka kombinuje pedagogiju s humorom i trudi se da pomogne roditeljima i njihovim tinejdžerima da se bolje razumeju, da uspostave konstruktivnu komunikaciju i poboljšaju odnos tokom nemirnog doba adolescencije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama