Петицију против вакцинације деце потписало 50 лекара и двоје професора Медицинског факултета

13 августа, 2021

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон каже за Данас да је неопходно да реагују струковна удружења, али и државне институције поводом петиције против вакцинације деце против ковида 19 коју је покренула група лекара.

Foto: Canva

У поменутој петицији, коју је потписало двоје професора Медицинског факултета у Београду и скоро 50 лекара, износи се низ проблематичних ставова о штетности вакцина и природи болести ковид 19.

Тако се између осталог наводи да су „статистике болесних од ковид 19 наштимане да показују веће бројеве”, али и да је “већа штета од користи од ове вакцинације, јер изузетно је висок број мртвих и повређених од експериманталних вакцина”, као и да је смртност од ковида слична смртности од грипа.

Потписници петиције, којих је данас преподне било преко 6,500, траже да “потпуно и хитно заустављање вакцинације најмлађих штетним експерименталним вакцинама против ковида 19”.

Осврћући се на изнете тврдње у петицији епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон каже да се ради “о научно неутемељеним ставовима без обзира на то ко их износи“.

-Позив да се обустави вацкинација деце је супротно свему ономе што наука говори. Код нас се скоро и не спроводи вакцинација деце против ковида што је заправо највећи проблем. И уместо да се ради на томе да се разбију страхови родитеља они се на овај начин само подгревају – истиче Кон.

Он каже да је „неопходно да у овој ситуацији реагују и струковне организације, удружења, али и државне институције“.

Исти захтев јуче су изнели и Уједињени против ковида, који су у отвореном писму навели и низ других захтева.

Извор: Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


10 коментара на "Петицију против вакцинације деце потписало 50 лекара и двоје професора Медицинског факултета

 1. Marko каже:

  Da li može link ka peticiji.Možda će neko hteti da pročita više detalja o samoj peticiji, ili razlozima za pokretanje peticije, kao i eventualne tekstove koji ukazuju da je pokretanje peticije ispravno.Ujedno ako može i link ka nekoj javnoj raspravi, ili dogadjaju koji prikazuje da su se ukrstila mišljenja i jednih i drugih.Prosto da čujemo argumente i jedne i druge strane.Mislim, ako može, ako neko zna da li se uopšte održala neka javna rasprava na temu korone i vakcinacije.

 2. David каже:

  Necemo mrtvu vakcinu

 3. Erika Djolai Cvetkovic каже:

  Protiv sam neispitanih vakcina i vakcinacija…Vratiti deci detinjstvo zdravo !!!

 4. Aleksandra Kočić каже:

  Deca nisu zivotno ugrozena ukoliko se inficiraju ovim virusom.Besmisleno je decu vakcinisati,a svakako se mogu inficirati..Jos kazu da nevakcinisani,ukoliko se “zaraze” moraju da plate voje lecenje..moje pitanje je,a zasto ce se vakcinisani zaraziti i biti u bolnicama?!

 5. Zlatomir каже:

  Protiv sam neispitanih vakcina i vakcinacija…
  Isto tako i lažnih testova…
  Dosta, bre više…
  Napredno, baš…
  Vratiti nama i deci detinjstvo!

 6. Nikola каже:

  Valjda ti doktori- prakticari vide realno stanje na terenu, gospodin Kon se bavi analizom podataka koji mu se serviraju , a szo se tiče brojeva i ja kao i vecina ne verujemo da su tačni nego po potrebi.

 7. Gaga каже:

  Cuj 50 lekara etiketira kao neznalice, itd.. Kon bez ovog dr treba hitno poslati psihijatru

 8. Ljubica Terzić каже:

  Ni po koju cenu ne dozvoliti vakcinaciju dece! Kao individua ne mogu nista na globalnom nivou, ali sto god je do mene učinicu, da moju decu spasen od toga. Imamo 7 dece i dvoje unucića. Nismo ih rađli i gajili da nam drugi određuju njihove sudbine! Ne damo decu. Ne damo nasu decu. Ne damo ni jedno dete na kugli zemaljskoj !!!

 9. Dragan каже:

  Potpusujem odma, I za ukidanje vakcina uopste, gde treba

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама