Peticiju protiv vakcinacije dece potpisalo 50 lekara i dvoje profesora Medicinskog fakulteta

13 avgusta, 2021

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon kaže za Danas da je neophodno da reaguju strukovna udruženja, ali i državne institucije povodom peticije protiv vakcinacije dece protiv kovida 19 koju je pokrenula grupa lekara.

Foto: Canva

U pomenutoj peticiji, koju je potpisalo dvoje profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu i skoro 50 lekara, iznosi se niz problematičnih stavova o štetnosti vakcina i prirodi bolesti kovid 19.

Tako se između ostalog navodi da su „statistike bolesnih od kovid 19 naštimane da pokazuju veće brojeve”, ali i da je “veća šteta od koristi od ove vakcinacije, jer izuzetno je visok broj mrtvih i povređenih od eksperimantalnih vakcina”, kao i da je smrtnost od kovida slična smrtnosti od gripa.

Potpisnici peticije, kojih je danas prepodne bilo preko 6,500, traže da “potpuno i hitno zaustavljanje vakcinacije najmlađih štetnim eksperimentalnim vakcinama protiv kovida 19”.

Osvrćući se na iznete tvrdnje u peticiji epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon kaže da se radi “o naučno neutemeljenim stavovima bez obzira na to ko ih iznosi“.

-Poziv da se obustavi vackinacija dece je suprotno svemu onome što nauka govori. Kod nas se skoro i ne sprovodi vakcinacija dece protiv kovida što je zapravo najveći problem. I umesto da se radi na tome da se razbiju strahovi roditelja oni se na ovaj način samo podgrevaju – ističe Kon.

On kaže da je „neophodno da u ovoj situaciji reaguju i strukovne organizacije, udruženja, ali i državne institucije“.

Isti zahtev juče su izneli i Ujedinjeni protiv kovida, koji su u otvorenom pismu naveli i niz drugih zahteva.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


10 komentara na "Peticiju protiv vakcinacije dece potpisalo 50 lekara i dvoje profesora Medicinskog fakulteta

 1. Marko kaže:

  Da li može link ka peticiji.Možda će neko hteti da pročita više detalja o samoj peticiji, ili razlozima za pokretanje peticije, kao i eventualne tekstove koji ukazuju da je pokretanje peticije ispravno.Ujedno ako može i link ka nekoj javnoj raspravi, ili dogadjaju koji prikazuje da su se ukrstila mišljenja i jednih i drugih.Prosto da čujemo argumente i jedne i druge strane.Mislim, ako može, ako neko zna da li se uopšte održala neka javna rasprava na temu korone i vakcinacije.

 2. David kaže:

  Necemo mrtvu vakcinu

 3. Erika Djolai Cvetkovic kaže:

  Protiv sam neispitanih vakcina i vakcinacija…Vratiti deci detinjstvo zdravo !!!

 4. Aleksandra Kočić kaže:

  Deca nisu zivotno ugrozena ukoliko se inficiraju ovim virusom.Besmisleno je decu vakcinisati,a svakako se mogu inficirati..Jos kazu da nevakcinisani,ukoliko se “zaraze” moraju da plate voje lecenje..moje pitanje je,a zasto ce se vakcinisani zaraziti i biti u bolnicama?!

 5. Zlatomir kaže:

  Protiv sam neispitanih vakcina i vakcinacija…
  Isto tako i lažnih testova…
  Dosta, bre više…
  Napredno, baš…
  Vratiti nama i deci detinjstvo!

 6. Nikola kaže:

  Valjda ti doktori- prakticari vide realno stanje na terenu, gospodin Kon se bavi analizom podataka koji mu se serviraju , a szo se tiče brojeva i ja kao i vecina ne verujemo da su tačni nego po potrebi.

 7. Gaga kaže:

  Cuj 50 lekara etiketira kao neznalice, itd.. Kon bez ovog dr treba hitno poslati psihijatru

 8. Ljubica Terzić kaže:

  Ni po koju cenu ne dozvoliti vakcinaciju dece! Kao individua ne mogu nista na globalnom nivou, ali sto god je do mene učinicu, da moju decu spasen od toga. Imamo 7 dece i dvoje unucića. Nismo ih rađli i gajili da nam drugi određuju njihove sudbine! Ne damo decu. Ne damo nasu decu. Ne damo ni jedno dete na kugli zemaljskoj !!!

 9. Vesna kaže:

  Bez maski!!!

 10. Dragan kaže:

  Potpusujem odma, I za ukidanje vakcina uopste, gde treba

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama