Počela javna rasprava o Predlogu strategije razvoja obrazovanja i vaspitanja u RS do 2030. godine

19 februara, 2021

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sprovodi javnu raspravu o Predlogu strategije razvoja obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji do 2030. godine.

Javna rasprava o Predlogu strategije sprovodi se u periodu od 19. februara do 10. marta 2021. godine.

Ministarstvo će u okviru javne rasprave organizovati onlajn sesije. Svi zainteresovani učesnici se mogu registrovati putem linka https://zavod.edu.rs/javna-rasprava/

  • 26.2.2021. godine, u 12 časova
  • 2.3.2021. godine, u 12 časova

Ministarstvo će u okviru javne rasprave organizovati i skup 8.3.2021. godinu u Klubu poslanika, u 12 časova.

Ministarstvo poziva predstavnike državnih organa, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, Nacionalnog prosvetnog saveta, Saveta za srednje stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Pedagoškog zavoda Vojvodine, predstavnici Nacionalnih saveta nacionalnih manjina, predstavnici stručnih društava, naučnih instituta, reprezentativnih sindikata, predstavnici državnih i privatnih univerziteta, predstavnici Agencije za kvalifikacije, Privredne komore Srbije, Nacionalnog akreditacionog tela i druge zainteresovane učesnike da uzmu učešće u javnoj raspravi.

Primedbe i predlozi dostavljaju se Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na Formularu za dostavljanje predloga, na sledeću e-mail adresu: strategija2030@mpn.gov.rs, sa naznakom: „Predlog  strategije ”.

Po okončanju javne rasprave Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će sačiniti i objaviti Izveštaj o održanoj javnoj raspravi na svojoj internet stranici i portalu eUprave najkasnije u roku od 15 dana od dana okončanja javne rasprave.

Predlog strategije sačinilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u koordinaciji sa članovima proširenog sastava radne grupe, koju su činili predstavnici najrelevantnijih institucija obrazovno-vaspitnog sistema. Prema strateškim prioritetima, formirale su se manje radne grupe i timovi koji su radili na razvoju pojedinih strateških oblasti/tema u okviru svojih stručnih ekspertiza.

Preuzmite:

Izvor: Ministarstvo prosvete

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama