Počelo snimanje onlajn nastave za septembar

13 juna, 2020

Država je, po svemu sudeći, rešila da je eventualni drugi talas epidemije virusa korona ne zatekne nespremnu – prema saznanjima Nova portala, uveliko se snimaju lekcije za onlajn nastavu za novu školsku godinu. To ne znači nužno da će đaci od jeseni učiti gradivo isključivo kod kuće.

Informaciju redakcije Nova.rs da se već snimaju predavanja nastavnika za osnovne i srednje škole u Srbiji, koja bi se koristila u onlajn nastavi, potvrdio je i sam ministar Šarčević.

“Predavanja se snimaju”, kratko je potvrdio, bez dodatnih detalja.

Pred kamere su prvi put stali nastavnici, a deca su, prvi put, svoje učiteljice i profesore gledali na ekranu televizora i kompjuterskim monitorima.

Za osnovce je bilo lakše – nastavu su pratili preko kanala RTS u nacionanoj frekvenciji. Srednjoškolci su, uz lekcije dostupne na platformi RTS Planeta, bili i u stalnoj komunikaciji sa profesorima, putem interneta.

Učenici su nastavu pratili na mobilnim telefonima, kompjuterima, tabletima. Koristile su se razne platforme i aplikacije, kako za predavanja, tako i za ispitivanja naučenog gradiva, kao i ocenjivanje, pa i onlajn testiranje.

Uz već poznati Skype, WhatsAPP i Viber, veliku primenu imala je i Zoom aplikacija, ali i  Discord koji su deca, pre onlajn nastave, koristila isključivo za – igranje igrica.

Izvor: Nova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Počelo snimanje onlajn nastave za septembar"

  1. Ivana kaže:

    Mi smo postavljali zadatke putem Gugl učionica.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama