Почео упис у вртиће на порталу еУправа

Почели су овогодишњи конкурси за упис деце у предшколске установе и поново је актуелна електронска услуга еВртић на Порталу еУправа.

Приликом коришћења услуге еВртић аутоматски се прибављају неопходни подаци из матичне књиге рођених, Централног регистра обавезног социјалног осигурања и евиденције пребивалишта, тако да родитељи не морају да достављају ниједан документ приликом уписа детета, нити да одлазе ни на један шалтер.

Услуга еВртић је доступна на Порталу еУправа свим регистрованим корисницима Портала, а родитељи могу користити услугу и пријавити дете у жељену предшколску установу у термину трајања конкурса те предшколске установе. Подсећамо све родитеље да у својим локалним самоуправама прате када је конкурс за упис деце у вртиће у њиховом граду отворен како би могли да поднесу захтев за упис детета у предшколску установу електронски.

У овом тренутку, услуга је доступна у Суботици, Баточини, Нишу, Ражњу, Ужицу, Чајетини, Владичином Хану, Алексинцу и Владимирцима. Такође средином фебруара почињу уписни конкурси и у Белој Цркви, Босилеграду, Деспотовцу, Димитровграду, Дољевцу, Книћу, Лапову, Лебану, Сремској Митровици, Сурдулици, Гаџин Хану, Свилајнцу. Крајем фебруара конкурси ће почети и у Бојнику, Бору, Врању, Зајечару, Лучанима, Медвеђи, Мерошини, Прибоју, Рашкој, Смедеревској Паланци, Сомбору, Тутину, Бачкој Паланци, Белој Паланци и Параћину.

На Порталу еУправа је доступна услуга уписа деце у предшколске установе и у Београду за прошлогодишњи уписни рок, а овогодишњи уписни рок почеће почетком априла.

Услуга еВртић је намењена  родитељима који су држављани Републике Србије, а поједине предшколске установе пружају ову услугу и у случају да је један од родитеља страни држављанин.

За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју или децу из породица које користе неки облик социјалне заштите предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем, али је потребно је да родитељи поднесу релевантну документацију којом доказује наведени статус лично у предшколску установу.

Погледајте на линку где су тренутно доступни конкурси за упис.