Појачана контрола аутобуса који превозе ђаке, школе у обавези да МУП-у најаве екскурзије и рекреативне наставе

13 априла, 2022

Пред нама је период учесталијих ђачких екскурзија и рекреативне наставе, па је, с тим у вези Министарство унутрашњих послова издало саопштење у ком се наводи да ће, ради заштите безбедности деце и наставника, контролисати да ли превозници поштују одредбе Правилника о начину обављања организованог превоза деце.

– Подсећамо да је организатор превоза дужан да најкасније у року од 48 часова пре отпочињања превоза обавести надлежни орган унутрашњих послова о превознику, месту и времену поласка, броју ангажованих аутобуса, броју ангажованих возача аутобуса и броју пријављене деце и других лица која учествују у извођењу путовања, како би саобраћајна полиција могла благовремено да изврши контролу свих аутобуса и возача. – стоји у саопштењу МУП-а.

Припадници МУП-а ће, наводи се у саопштењу, доследно контролисати да ли аутобуси и возачи испуњавају све услове прописане Правилником о начину обављања организованог превоза деце и неће дозволити отпочињање превоза деце док не буду испуњени сви прописани услови.

Поред тога, биће интензивиран надзор у седиштима превозника, како би се спречиле и санкционисале неправилности које су утврђене у претходном периоду.

– У случају сазнања да школе као организатори ђачких екскурзија нису благовремено обавестиле МУП о реализацији екскурзије, биће обавештено Министарство просвете, науке и технолошког развоја ради предузимања мера из њихове надлежности. – кажу из МУП-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Појачана контрола аутобуса који превозе ђаке, школе у обавези да МУП-у најаве екскурзије и рекреативне наставе"

  1. Ana каже:

    Obavestice blagovremeno MUP,ali nikad nece obavestiti o greskama i propustima tokom putovanja. Svasta se desava tokim putovanja,to ide cak toliko daleko da vozaci u saradnju sa nadobudnim prosvetnim radnicima menjaju marsutu pa autobusi prolaze nekategorisanim putevima. Naravno svi na tako nesto cute. Niko nije kriv osvim onoga ko je rekao da se krse pravila putovanja

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама