Pojačana kontrola autobusa koji prevoze đake, škole u obavezi da MUP-u najave ekskurzije i rekreativne nastave

13 aprila, 2022

Pred nama je period učestalijih đačkih ekskurzija i rekreativne nastave, pa je, s tim u vezi Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo saopštenje u kom se navodi da će, radi zaštite bezbednosti dece i nastavnika, kontrolisati da li prevoznici poštuju odredbe Pravilnika o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece.

– Podsećamo da je organizator prevoza dužan da najkasnije u roku od 48 časova pre otpočinjanja prevoza obavesti nadležni organ unutrašnjih poslova o prevozniku, mestu i vremenu polaska, broju angažovanih autobusa, broju angažovanih vozača autobusa i broju prijavljene dece i drugih lica koja učestvuju u izvođenju putovanja, kako bi saobraćajna policija mogla blagovremeno da izvrši kontrolu svih autobusa i vozača. – stoji u saopštenju MUP-a.

Pripadnici MUP-a će, navodi se u saopštenju, dosledno kontrolisati da li autobusi i vozači ispunjavaju sve uslove propisane Pravilnikom o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece i neće dozvoliti otpočinjanje prevoza dece dok ne budu ispunjeni svi propisani uslovi.

Pored toga, biće intenziviran nadzor u sedištima prevoznika, kako bi se sprečile i sankcionisale nepravilnosti koje su utvrđene u prethodnom periodu.

– U slučaju saznanja da škole kao organizatori đačkih ekskurzija nisu blagovremeno obavestile MUP o realizaciji ekskurzije, biće obavešteno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti. – kažu iz MUP-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Jedan komentar na "Pojačana kontrola autobusa koji prevoze đake, škole u obavezi da MUP-u najave ekskurzije i rekreativne nastave"

  1. Ana kaže:

    Obavestice blagovremeno MUP,ali nikad nece obavestiti o greskama i propustima tokom putovanja. Svasta se desava tokim putovanja,to ide cak toliko daleko da vozaci u saradnju sa nadobudnim prosvetnim radnicima menjaju marsutu pa autobusi prolaze nekategorisanim putevima. Naravno svi na tako nesto cute. Niko nije kriv osvim onoga ko je rekao da se krse pravila putovanja

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama