Поклањамо књигу за родитеље „Кад сам био мали”

29 маја, 2016

Највише батина сам добио кад нисам знао шта је добро, а шта лоше. Знао сам да је нешто лоше тек када добијем батине… Ма, свашта је лоше.
А добро је кад си добар.
А најбоље је кад ништа не радиш. Онда те сви воле.
Kad-sam-bio-maliKњига „Кад сам био мали” нам је стигла пре неколико дана и једно је од најновијих Лагуниних издања за децу. Изашла је пре само недељу дана, као првенац списатељице Славице Милошевић, професорке руског језика и, ако нас питате, то је књига за одрасле и школски пример истинитости чувене изреке „Не суди књизи по њеним корицама”. Не, не кажемо да не треба да је прочитају деца, наравно да треба. Али много је важније да је прочита сваки родитељ. Највише они који немају довољно времена, који сматрају да је дисциплина исто што и строгост, да децу треба очврснути од малена. Али и они други, који своје мезимце мазе и пазе.
Књига говори о дечаку по имену Зоно, несташном и бистром, који после сваког несташлука научи нешто ново. Зоно је дечак чији је отац војно лице, нимало нежан и врло ретко показује љубав. Мајка је такође строга, па овом дечаку много недостаје родитељско разумевање и нежност.
Невероватна је моћ списатељице да се постави у улогу детета, призове те емоције које родитељски поступци у деци изазивају и потпуно их оживи као да их осећа и дан данас.
Неке речи које изговарамо у бесу или желећи да децу научимо исправном понашању остају заувек урезане у њихова срца, као мали ожиљци који никад не зарасту.
Једноставно, морате је прочитати да бисте разумели децу. Ми поклањамо један примерак, оном ко најбрже одговори на следећи задатак:

1 + 1 + 1 + 1 + 1
1 + 1 + 1 + 1 + 1
1 + 1 × 0 + 1 = ?

Тачан одговор на овај задатак донеће вам књигу на поклон, али само ако будете најбржи. Одговоре пишите у коментарима испод текста на сајту и обавезно оставите пуно име и презиме и имејл адресу у форми који попуњавате. Ако покушате више пута да одговорите, рачунаћемо само први одговор.
Све коментаре објавићемо сутра, 30.05.2016, у 21 час, на нашој ФБ страни.
Срећно!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


38 коментара на "Поклањамо књигу за родитеље „Кад сам био мали”

 1. Милица Живановић каже:

  2

 2. Mirjana каже:

  Ovo bi zaista trebalo procitati 🙂

 3. Mirka Papandreou каже:

  12

 4. Vladica Mikasinovic каже:

  2

 5. Boris Todorovic каже:

  Rezultat je: 2

 6. Sladjana каже:

  Tačan odgovor: 12

 7. Tatjana Kojasevic каже:

  Jedan

 8. Aleksandar Kitonjic каже:

  30

 9. Marija Andjelkovic каже:

  Rešenje je 12

 10. Slobodanka каже:

  Odgovor je 1.

 11. Aleksandar Pantic каже:

  12

 12. Uroš Ristić каже:

  Odgovor je 30

 13. svetlana petrovic каже:

  12

 14. Jelena Stošić каже:

  Dva

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама