Poklanjamo tri priručnika za nastavnike: „Kreativne ideje za nastavu srpskog jezika i književnosti“

29 marta, 2021

Napomena: Priručnici su podeljeni, a dobitnici su kontaktirani putem mejla. Hvala svima koji su učestvovali!

Autorka novog priručnika za nastavnike srpskog jezika (ali i za ostale koji žele da unesu kreativnost u svakodnevnu nastavu) u izdanju Kreativnog centra Bojana Rakonjac govorila je za naš portal o tome kako je došla na ideju da napiše Kreativne ideje za nastavu srpskog jezika i književnosti“, nesvakidašnji priručnik pun ideja za kreativan rad u školi i konkretnih uputstava kako da te ideje sprovedete u delo.

“Način rada koji sam ja postepeno uvodila u svoju učionicu jeste učenje kroz igru uloga. Na svojim časovima učenike stavljam u različite uloge i u različite izmišljene kontekste koji predstavljaju okvir obrade ili utvrđivanja određenih nastavnih jedinica. Učenici mogu biti lekari koji nose maske, rukavice i mantile i tako opremljeni lečiti jezik; oni su istraživači, kuvari, advokati, pripremaju se za dodelu Oskara. Celokupna učionica tog dana postaje operaciona sala, restoran, sudnica ili bioskopska dvorana. Kao što vidite, mi igru ozbiljno shvatamo.” – rekla je tada Bojana.

Način rada koji je u zastupljen u priručniku u celini je u formi igre. Putem različitih uloga i u okviru zamišljenog konteksta od učenika se zahteva da ispune različite zadatke. Oni mogu da budu lekari, istraživači, naučnici, kuvari ili da se nađu u nekoj drugoj ulozi, a da u isto vreme putem zadataka koje budu dobijali primenjuju i proširuju stečeno znanje.

Pošto verujemo da je ovaj priručnik nešto što će koristiti apsolutno svakom ko radi u nastavi, u saradnji sa izdavačkom kućom Kreativni centar poklonićemo tri primerka nastavnicima/učiteljima koji žele da isprobaju neke od Bojaninih ideja u svom svakodnevnom radu.

Bili bi smo jako srećni i ako nam, nakon toga, pošaljete svoje utiske u nekoliko rečenica, kao i fotografije sa održanog časa.

Da biste dobili jedan od tri primerka koji poklanjamo, potrebno je da pošaljete mejl na adresu office@zelenaucionica.com, a mi ćemo pošiljaoce prva tri mejla (sa podacima za slanje) koja nam stignu nagraditi po jednim ovim sjajnim priručnikom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama