Ponovo se odlažu platni razredi

7 decembra, 2021

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je da se predloženim izmenama seta zakona o platama u javnim službama rok za primenu sistemskih zakona pomera za 2025. godinu, javlja Beta.

“Ponekad ni najbolja namera ne može da se sprovede u delo. Iako smo u prethodnoj godini bili opredeljeni da započnemo sa implementacijom reforme plata od 2022. godine, ponekad ni najbolja namera ne može da se sprovede u delo usled okolnosti koje su često van našeg uticaja. Složena epidemiološka situacija nije se stišavala i naše aktivnosti bile su usmerene na pomoć građanima i privredi”, rekla je Obradović.

Ona kaže da Ministarstvo finansija od 2019. godine aktivno radi na uspostavljanju novog informacionog sistema koji treba da obezbedi precizno planiranje, upravljanje i kontrolu izvršenja budžeta za troškove rada zaposlenih u javnom sektoru.

– Od uspostavljanja platforme do mogućnosti njenog korišćenja u punom kapacitetu, neophodno je da protekne vreme, kako bi se korisnici u potpunosti obučili i kako bi se prikupili neophodni podaci – rekla je Obradović.

Primena Zakona o izmenama zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru već je odložen sa 2021. na 2022. godinu, a sada bi poslanici trebalo da taj rok odlože za još četiri godine.

Izvor: Tanjug/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Ponovo se odlažu platni razredi"

  1. Aleksa kaže:

    Nisu samo platni razredi problem. U prosveti ne možete da nagradite ljude koji se ozbiljno bave svojim poslom. Plaćeni su isto kao i oni koji samo dolaze na posao. Umesto da se bavite platnim razredima, pozabavite se pitanjem nagrađivanja nastavnika. Dalje, uveli ste obavezan rad do 65. godine a ne dajete ljudima jubilarnu nagradu za 40 godina staža. U svim drugim oblastima zaposleni dobijaju jubilarnu nagradu za 40 godina staža, samo u prosveti ne.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama