Porodica se vratila iz Crne Gore, otac sa simptomima koronavirusa dovodio dete u vrtić

22 septembra, 2020

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak rekao je da situacija u beogradskim vrtićima pod kontrolom, da se prostorije vrtića svakodnevno dezinfikuju, ali da svi građani moraju biti apsolutno odgovorni kako bi se izborili sa pandemijom.

Podstaknut događajem iz zvezdarskog vrtića “Oblačak”, gde je otac sa povišenom temperaturom i tegobama nekoliko dana dovodio dete u vrtić, nakon čega mu je za vikend potvrđeno prisustvo koronavirusa, apelovao na sve roditelje koji dovode decu na maksimalnu odgovornost u ponašanju.

Gak je objasnio da se porodica 13. septembra vratila iz Crne Gore sa odmora, otac je već 14. septembra imao povišenu temperaturu i malaksalost, ali su dete sve do 18. septembra oba roditelja naizmenično dovodila u kolektiv, prenosi N1.

“Dete nema nikakve simptome, ali čim je u kući neko dobio simptome, roditelji su morali odmah da povuku dete iz vrtića. Takvo ponašanje je neprihvatljivo i neodgovorno”, rekao je Gak.

“Zaposleni u vrtićima od početka epidemije daju sve od sebe, pokazali su veliku profesionalnost, rade pod zaštitnom opremom i uspeli smo u tome da nijedan slučaj pojave virusa ne izmakne kontroli. Da tako i ostane, saradnja roditelja je zaista neophodna”, dodao je Gak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama