Потпуни прелазак на онлајн наставу могућ већ у понедељак, каже др Тиодоровић

20 октобра, 2021

Очекујемо процену стручњака, али свакако ће прва следећа мера бити потпуни прелазак на онлајн наставу, каже са Спутњик члан Кризног штаба епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

Он додаје да ниједна земља у Европи, али и у свету, није увела све мере одједанпут:

„Сви су радили постепено и тако постигли најбољи успех. Почиње се са оним за шта се сматра да ће морати да се спроведе и да ће бити добро спроведено, а иза тога следи постепено проширење на све. Морамо то да урадимо, јер је враг однео шалу. Много је оболелих, много умрлих, ово морамо да пресечемо“

Тодоровић додаје да је његова једина примедба што ковид пропуснице нису уведене раније и каже да их је медицински део Кризног штаба предлагао пре три месеца.

Упитан шта би могла бити следећа мера, да ли се разматра ситуација у школама, с обзиром да је приличан број деце заражен, Тиодоровић каже да ће бити укинуте ваншколске активности, али и одлазак у школу.

„Управо се ради процена, ту одлуку ће највероватније већ сутра донети тим за имплементацију, у коме седе представници Министарства просвете и Института Батут. Како сада ствари стоје, вероватно ћемо комплетно прећи на онлајн. Тим ће на основу директних података са терена, из школа, донети предлог мера“.

На крају разговора за Спутњик епидемиолог Бранислав Тиодоровић каже да се нада да ће се прелазак на онлајн наставу догодити већ у понедељак 25. октобра.

rs.sputniknews.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама