Повереница Јанковић: Увести обавезно родитељско одсуство за очеве

23 новембра, 2019

Повереница Србије за заштиту равноправности Бранкица Јанковић изјавила је данас да ће “Министарству трговине упутити препоруку да се не ради недељом”, пренео је Данас.

Foto: Medija centar

“Ја из протеста не купујем недељом у тржним центрима. Почели смо анализу, и то ће бити иницијатива или препорука јер то је огроман број људи који ради недељом и не може да буде са својом породицом”, казала је Јанковић на конференцији “Пословање по мери породица”.

Јанковић је на састанку затражила да се Закон о финансијској подршци породицама допуни пореским подстицајима за компаније које брину о запосленима који имају породицу, и одредбом о обавезном родитељском одсуству за очеве, саопштила је данас прес служба поверенице.

Повереница је навела да није добијала притужбе о директној дискриминацији трудница, мајки и жена уопште постављањем питања послодавца “Да ли планирате да останете трудни?”, већ је рекла да се запослене мајке жале на ниже зараде, лошије радно место и немогућност напредовања по завршетку породиљског одсуства.

Извор: Данас/Недељник

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама