Povlače se sladoledi Snikers, Tviks i M&M sa srpskog tržišta

3 avgusta, 2021

N regulatorne vlasti dobile su obaveštenje od EU da je na tržištu Srbije prisutan sporni sladoled kao i nekoliko slatkiša koji nisu bezbedni za upotrebu.

Reč je o sladoledu koji je uvezen iz EU, i proizvodima poput M&M, Snickers i Twix .

– Dana 2. avgusta 2021.godine, od strane sistema za brzo obaveštavanje Evropske unije /RASFF dobili smo obaveštenje br. 2021.3976 kao dodatnu informaciju da sladoled uvežen iz EU sadrži stabilizator „Lygomme FM 4600/Box25/STD/E800“ – etil oksid, iznad dozvoljenih granica, koji je detektovan u Španiji. Broj lota aditiva koji je ugrađen u sladoled je 0013925497.

U pitanju su proizvodi pod nazivom M&M, Snickers i Twix, uvezeni iz Francuske u više EU zemalja, a za Srbiju uvoznici su Frikom i  Mark Balkan Ist Nami– navedeno je.

Uprava za veterinu je odmah preduzela sve neophodne zakonske mere, kao što su povlačenje spornih proizvoda sa tržišta Srbije i zabranu uvoza do sprovođenja istrage. Za samo nekoliko dana iz Hrvatske, tačnije iz tamošnjih prodavnica, povučeno je nekoliko vrsta proizvoda zbog spornog pesticida, a ovo je donekle epilog te priče, mada višefazni razvoj tek predstoji.

Izvor: Telegraf/ Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama