Pravilnik o kriterijumima i standardima za finansiranje – osnovno obrazovanje

24 avgusta, 2016

PRAVILNIK O KRITERIJUMIMA I STANDARDIMA ZA FINANSIRANJE USTANOVE KOJA OBAVLJA DELATNOST OSNOVNOG OBRAZOVANJA I VASPITANJA

GDE Error: Error retrieving file - if necessary turn off error checking (404:Not Found)

 
Izvor: mpn.gov.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Pravilnik o kriterijumima i standardima za finansiranje – osnovno obrazovanje

 1. Profesor kaže:

  Pohvale za Pravilnik za finansiranje za osnovne škole koji podržava i plaća NERAD i jasan vid diskrimancije. Škola se osniva sa 16 odeljenja. Za pedagoge, psihologe, sekretare, administraciju važe jedno pravilo da ako je broj odeljenja 16 svi imaju 100% norme, ako škola ima 15 odeljenja, norma pada na 50%: Direktor bez obzira na broj odeljenja ima normu 100%. Škola može da ima i 8 odeljenja (50 do 100 učenika), ali bitno je da direktor ima normu 100% i da je nedodirljiv, kao i da ima bezbroj mandata.

 2. Lj kaže:

  Kada ce ovo da se sprovodi? Do sada se ovo nije sprovodilo a vazilo je. Ovaj Pravilnik nije razlicitiji od PREDGODNOG a i on se nije postovao.
  Planinaska podrucija su po definiciji, koja vazi u geografiji, naselja iznad 600m nadmorske visine. Mislim da ni jedan veci grad u Srbiji nije iznad ove nadmorske visine. Iznad 600m n.v. je Trgoviste, Bosilegrad, Crna Trava, Caetina,….
  Kada ce se ukinuti skole kao samostalne – kao pravno lice, koje su na 6km od gradova a imaju samo 8 odeljenja pa i manje?
  Kada ce Ministarstvo postovati svoje ZAKONE?
  Kada ce skolske uprave sprovesti u delo ovaj Pravilnik?
  Profesor je u pravu, ovaj pravilnik najvise STITI DIREKTORE jer je u jednom od ranijih pravilnika postojao pojam DIREKTOR 50% na broj odeljenja koji je ispod 24. (skole su bile pravno lice sa 24 i vise odeljenja). Po ovome, ako ministar dozvoli direktor moze biti sa 4 odeljenja, a svi ostali imaju smanjenje.
  Izgleda da se sindikat bori za direktore???? Rezultat te borbe daje rezultat JEDAN DIREKTOR a ranije je bio i procenat direktora.
  Skole ili ispostave skola sa jednim odeljenjem ispod 5 ucenika ne treba da postoje jer se ucenicima fakticki ne dozvoljava da se druze sa vrsnjacima. Bolje imati ORGANIZOVAN prevoz da bi se ucenici DRUZILI i socijalizovali. Koja je to socijalizacija jedan ucenik jedan ucitelj. I to dete je samo sa starima. Skime se on druzi?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama