ПРАВИЛНИК ЗА ЕКСКУРЗИЈЕ: Претрес кофера ђака, а казна за сваки прекршај – ВРАЋАЊЕ КУЋИ

26 октобра, 2016

 
Школски одбор Гимназије “Бора Станковић” у Врању је, уз сагласност управе и родитеља, усвојио Правилник о понашању ђака и професора на екскурзијама.
Правилник у 20 тачака прописује етичка начела и правила понашања 700 ученика и 70 наставника, а директорка Сузана Мишић Станковић истиче да ће школска управа кажњавати све који ремете јавни ред, пијанче, пуше цигаре, користе опијате, изазивају неред, уништавају хотелски инвентар.
Недисциплинованима прети и повратак у Врање, а од екскурзија могу да се опросте ученици којима је раније изречена васпитно-дисциплинска мера укора.
– Неко мора да сноси одговорност за недолично и некултурно понашање. Врањска гимназија није на лошем гласу, али било је случајева да су због ремећења реда ученици сносили финансијске трошкове у хотелу – наглашава директорка.
Пре одласка на екскурзијско путовање, родитељи, одељенске старишена и директор потписију сагласност да одговарају за понашање ђака, а једно од правила је и право школске управе да пре поласка аутобуса отвори и прегледа пртљаг путника.
– Подржавам Школски одбор јер је усвајање оваквог правилника у интересу свих ученика – истиче председница Ђачког пармалента матурант Марија Алексић.
Правилником је на екскурзији забрањено и вређање, коцкање, ношење оружја, неприкладно одевање…
 
Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


5 коментара на "ПРАВИЛНИК ЗА ЕКСКУРЗИЈЕ: Претрес кофера ђака, а казна за сваки прекршај – ВРАЋАЊЕ КУЋИ

 1. Ljuba каже:

  Još samo da škola potpiše ugovor sa Padinskom skelom o formiranju isturenog zatvorskog odeljenja u hotelu u kom će boraviti đaci ,a poželjno bi bilo i povesti nekoliko popova kako bi se odmah utvrdio i stepen greha ovih mladih ljudi…Aman ljudi,zašto toliko nepoverenja prema deci?

  1. Neko iz skole каже:

   Zato sto se deca na ekskurziji ponasaju drugacije nego kod kuce, a ljudi koji su doneli odluku odlicno znaju kako drugacije.

 2. Gricko каже:

  I ponovo – PREDLAŽEM UKIDANJE ĐAČKIH EKSKURZIJA dok se “svi ne sredimo u mozgovima” i finansijski stabilizujemo-

 3. Sanja каже:

  Ja bih volela da mi roditelji jednom u životu zaista pogledamo sebe i decu i iskreno samo sebi priznamo šta smo uradili. Samo tad ćemo prihvatiti i poverovati u reči razrednog starešine koji nam saopštava da je naše čedo uradilo to i to drugom detetu, da je rekao to i to nastavniku i znaćemo odakle sve to dolazi.
  Dete se na ekskurziji ponaša drugačije, jer roditelj nije tu da ga nadzire. Ako smo u kući policajci, onda se dete na ekskurziji ponaša kao da je tamo bez prisustva svog dežurnog žandara i radi sve ono što inače ne sme.
  Pretres torbi, pravilnik o ponašanjau… ja samo razmišljam šta je bilo na prethodnim ekskurzijama da natera ove ljude na sve te mere. Šta su to Vaša deca radila da je škola rešila da ovako reaguje? Ne, nemojte nama ovde pisati. Recite to, ali iskreno, samo sebi. Ako ste bili iskreni, jasno Vam je odakle sve te mere predostrožnosti. I još nešto, budite iskreni, pa sebi samom priznajte šta biste Vi uradili da ste na njihovom mestu.

 4. Српски сељак каже:

  Ово са екскурзијама је помало претеривање.
  Школе уопште не морају да организују екскурзије већ то могу родитељи преко својих савета родитеља. На првом месту мање би их коштало а и ефекти могу да буду бољи.
  Рецимо 2 одељења по 25 ученика и ето пуног аутобуса. Или 25 ученика и 25 родитеља и поново пун аутобус. А нема јавне набавке и других перипетија које прописују просветне власти.
  Цена је иста или нижа.
  Али од овога нема ништа јер јак лоби туристичких агенција и наставника то неће дозволити.
  Па многи наставници за 3 дана екскурзије добију више него целу плату. Да се тога одрекну????
  Нема шансе.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама