Pre tri godine đaci se razboleli zbog loših uslova na ekskurziji, roditelji kažu da su im deca sad zbog toga KAŽNJENA

novembar 22, 2022

Prošle su tri godine od kada su deca iz Osnovne škole “Branislav Nušić” iz Beograda preživeli pakao na ekskurziji na Zlatiboru gde su ih dočekali nehigijenski uslovi u sobama, što je naknadnom inspekcijom i dokazano, a kako tvrde roditelji, a prenosi Blic, direktorka pomenute škole se sada, tri godine kasnije, “sveti đacima”.

Naime, decu su tada, umesto modernog, urednog i čistog objekta Sportsko-rekreativnog centra “Viva sport” u Sirogojnu dočekali prašina, prljavština, bube, paučina, polomljen nameštaj, mrtvi miševi i sobe bez prozora.

Tri godine kasnije ti đaci su sedmaci i jedini među decom od 5. do 8. razreda koji neće ići na ekskurziju. Predstavnik saveta roditelja obavestio je ostale roditelje da im je direktorka na roditeljskom sastanku rekla da će učenici 5, 6, i 8. razreda ići na ekskurziju, dok učenici 7. razreda neće ići zbog “skandala” od pre tri godine, jer direktorka ne želi da je opet “provlače po medijima”.

– Roditelji su bili u šoku. Njima su se deca sa te ekskurzije vratila bolesna, neka su čak završila i u Tiršovoj, a ona nam sada kažnjava decu. Revoltirani roditelji su neku decu ispisali iz škole, a sada deca ispadaju kažnjena ni kriva, ni dužna – kaže revoltirana majka Z. S. (puno ime poznato redakciji Blica) čije je dete propatilo zbog pomenute ekskurzije pre tri godine.

Kako nam je ispričala, njeno dete je tada došlo bolesno sa Zlatibora.

– Nismo mogli da verujemo, ni na kraj pameti nam nije bilo to da će neko da okrivljuje našu decu i da im se sveti. Zbog te ekskurzije direktorki je tadašnji ministar prosvete Mladen Šarčević uručio javnu opomenu. – kaže ona.

Direktorka tvrdi da se “samo šalila”

Direktorka pomenute osnovne škole sa Voždovca rekla je novinarima redakcije Blic da nije istina da se deca kažnjavaju neodlaskom na ekskurziju iako je potvrdila da ove godine putovanja za njih neće biti.

– Ma, ja se tako malo šalim sa njima, nisam to mislila ozbiljno. Bila je javna nabavka za ekskurzije za 5, 6, i 8. razred, a za te sedmake će biti raspisana na proleće. Bio je raspisan konkurs, ali se nijedna agencija nije javila – rekla je ona.

Takođe je i komentarisala izjavu roditelja da OŠ “Branislav Nušić” i dalje sarađuje sa agencijom preko koje su deca otišla u “Viva sport” objekat na Zlatiboru odakle su se kućama vratili bolesni zbog izrazito loših higijenskih uslova.

– Da, mi sarađujemo. Pomenuta agencija se javlja na tenderima, to ne može da im se zabrani – kaže ona.

Ceo tekst: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Pre tri godine đaci se razboleli zbog loših uslova na ekskurziji, roditelji kažu da su im deca sad zbog toga KAŽNJENA"

  1. Sramota kaže:

    Kakav bedan izgovor direktorke OBRAZOVNE ustanove. Deca nam se redovno sa ekskurzija vrsćaju sa vaškama.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama