Predlažemo – šta deca da čitaju ovog raspusta (u zavisnosti od uzrasta)

Kao i prethodnih godina, Kreativni centar je pripremio čitaocima svih uzrasta odlične knjige za leto po izuzetno povoljnim letnjim cenama!
U Klubu knjižari Kreativni centar u Beogradu (Makedonska 30) i na sajtu www.kcknjizara.rs/akcije očekuju vas zanimljivi kompleti knjiga za različite uzraste s popustom i do 50%.

U ponudi je osam kompleta knjiga. Svaki se sastoji od tri knjige namenjene određenom uzrastu i košta manje od 1000 dinara.
U letnjim paketima knjiga najmlađe čitaoce očekuju zanimljive kartonske slikovnice i preklapalice, a predškolcima su namenjene interesantne knjige s nalepnicama i zadacima. Učenike nižih razreda osnovne škola čekaju posebni kompleti za čitanje i vežbanje preko raspusta:

Za prvake

Vežbam na raspustu i zabavljam se 1
Ova radna sveska namenjena je učenicima koji su završili prvi razred i za svaki dan raspusta predviđa po jednu aktivnost povezanu s gradivom srpskog jezika, matematike i Sveta oko nas.
Kazaću te mami
Zanimljiva knjiga za podsticanje čitalačkog samopouzdanja govori o Dženifer i Leticiji, najboljim drugaricama koje ponekad umeju i da se posvađaju.
Bojan Mrvica i zakopano blago
Divna priča čuvenog dečjeg autora Dejana Aleksića namenjena je čitaocima početnicima i govori o neobičnoj potrazi dečaka Bojana za blagom.

Za drugake

Vežbam na raspustu i zabavljam se 2
Ova radna sveska namenjena je učenicima koji su završili drugi razred i za svaki dan raspusta predviđa po jednu podsticajnu aktivnost, usklađenu s gradivom drugog razreda.
Prvo letovanje jednog mačka
Zanimljiva priča o dogodovštinama mačka Mićka odličan je izbor za one koji su savladali knjige za početnike i spremni su za svoje prve male romane.
Zamisli život bez struje
Zabavna i edukativna knjiga koja nas uči tome šta sve struja čini za nas i kako smo u prošlosti živeli bez nje. Naučite nešto novo o svetu oko nas i vežbajte čitanje latinice.

Za trećake

Vežbam na raspustu i zabavljam se 3
Ova radna sveska odlično je rešenje za trećake koji žele pametno da iskoriste slobodno vreme na raspustu. Za svaki dan raspusta osmišljena je po jedna aktivnost koja je usklađena s gradivom trećeg razreda.
Lizalica iz Uagadugua
Duhovit norveški roman za osnovce o letovanju devojčice Katje i njenom pokušaju da pomiri razvedene roditelje.
Priče iz džungle
Interesantne priče o neobičnim životinjama koje žive u džunglama na severu Argentine i o njihovom prijateljstvu s čovekom.

Za četvrtake

Matematičke mozgalice
Ova knjiga je puna zanimljivih mozgalica i zadataka kojima se mogu unaprediti i proveriti matematičke veštine u oblastima kao što su računske operacije, razlomci, procenti, merenje i mere, geometrijske figure, simetrija itd.
Haos u porodici Kalman
Duhovit roman o mnogočlanoj porodici Kalman, pod čiji se krov doseljava baka opsednuta zdravim životom.
Plavi konjić
Jedan od najpoznatijih irskih romana za decu govori o devojčici Kejt. Njena porodica napušta čergarski način života i useljava se u kuću u sredini u kojoj većina ne voli čergare.
Stariji osnovci i srednjoškolci mogu se zabaviti uz odlične romane po izboru urednika iz Kreativnog centra.