Predrag Kon: Ne možemo da ćutimo o porastu broja obolelih u školama, razgovaraćemo o pooštravanju mera

22 februara, 2021

Poslednjih dana epidemiološka situacija u Srbiji naglo se pogoršala, pa je za sredu u 8 sati zakazana sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa.

Na takav sled stvari epidemiolozi su upozoravali već pred produženi vikend zbog državnog praznika Sretenja, koji se nadovezao na vikend.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je večeras da će Krizni štab raspravljati o radnom vremenu i okupljanju.

“Mi smo sve upozoravali, rekli smo da je rizik produženi vikend, boravak na raznim zimovanjima, da treba da se drži distanca i da je svako ko ode u povećanom riziku. Čak i posle raspusta je uočeno da su dece koja su bila na zimovanjima donela virus”, naveo je dr Kon.

Prema njegovim rečima, primetan je skok broja obolelih među srednjoškolcima, pa postoje osnove za pooštravanje mera, o čemu će se odlučiti na sednici Kriznog štaba u sredu.

“Imamo situaciju da se u srednjim školama vidimo oboljevanje više nego ranije. Ove nedelje će biti veće. Ima i u osnovnim školama, ali su to relativno mali brojevi u odnosu na to koliko ide u školu. Nemamo podatke koji će podržati potpunu onlajn nastavu, ali ne možemo o tome da ćutimo. Na punjenje bolnica ne možemo da ćutimo”, istakao je gost Beogradske hronike.

Izvor: B92/Zelena učionica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama