Предраг Кон: Не можемо да ћутимо о порасту броја оболелих у школама, разговараћемо о пооштравању мера

фебруар 22, 2021

Последњих дана епидемиолошка ситуација у Србији нагло се погоршала, па је за среду у 8 сати заказана седница Кризног штаба за борбу против коронавируса.

На такав след ствари епидемиолози су упозоравали већ пред продужени викенд због државног празника Сретења, који се надовезао на викенд.

Епидемиолог Предраг Кон рекао је вечерас да ће Кризни штаб расправљати о радном времену и окупљању.

“Ми смо све упозоравали, рекли смо да је ризик продужени викенд, боравак на разним зимовањима, да треба да се држи дистанца и да је свако ко оде у повећаном ризику. Чак и после распуста је уочено да су деце која су била на зимовањима донела вирус”, навео је др Кон.

Према његовим речима, приметан је скок броја оболелих међу средњошколцима, па постоје основе за пооштравање мера, о чему ће се одлучити на седници Кризног штаба у среду.

“Имамо ситуацију да се у средњим школама видимо обољевање више него раније. Ове недеље ће бити веће. Има и у основним школама, али су то релативно мали бројеви у односу на то колико иде у школу. Немамо податке који ће подржати потпуну онлајн наставу, али не можемо о томе да ћутимо. На пуњење болница не можемо да ћутимо”, истакао је гост Београдске хронике.

Извор: Б92/Зелена учионица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама