Председник савета родитеља у ООШ “Рибникар”: Смена директорке и суспензија педагога и психолога биле би погрешне у овом моменту

Председник Савета родитеља ООШ “Владислав Рибникар” Игор Ђорђевић рекао је да, од 1100 ученика колико је уписано у ову школу, њих 300 не долази. Они могу да се врате у школу у било ком моменту, али ако не буду то желели, неће морати до краја школске године. Оцене ће им, објаснио је, бити закључене на основу оних које су добили до 3. маја када се догодио злочин.

Foto: Printscreen YouTube/K1

Њима ће бити потребне писана оправдања од родитеља јер школа мора имати потврду да је у периоду наставе дете збринуто.

Ђорђевић се не слаже да је 3. маја требало завршити школску годину за све ђаке јер има деце која желе да иду у школу, како би се дружила, поправила оцене. Ипак, оцењивања неће бити за оне који то не буду желели.

– Настава се одвија, часови су 30 минута, али нема контролних, писмених и пропитивања, одговара само ко хоће да поправи оцене. Ја се више плашим распуста, када та рањива деца буду сам на улици, или у стану уз компјутер, или када остану сами са собом па почну да размишљају о ономе што се догодило. – рекао је Ђорђевић за Новости.

Он верује да би смена директорке и суспензија школског педагога и психолога у овом моменту биле погрешне, јер су ђаци на њих навикли и не устручавају се да им се обрате.