Predsednik saveta roditelja u OOŠ “Ribnikar”: Smena direktorke i suspenzija pedagoga i psihologa bile bi pogrešne u ovom momentu

24 maja, 2023

Predsednik Saveta roditelja OOŠ “Vladislav Ribnikar” Igor Đorđević rekao je da, od 1100 učenika koliko je upisano u ovu školu, njih 300 ne dolazi. Oni mogu da se vrate u školu u bilo kom momentu, ali ako ne budu to želeli, neće morati do kraja školske godine. Ocene će im, objasnio je, biti zaključene na osnovu onih koje su dobili do 3. maja kada se dogodio zločin.

Foto: Printscreen YouTube/K1

Njima će biti potrebne pisana opravdanja od roditelja jer škola mora imati potvrdu da je u periodu nastave dete zbrinuto.

Đorđević se ne slaže da je 3. maja trebalo završiti školsku godinu za sve đake jer ima dece koja žele da idu u školu, kako bi se družila, popravila ocene. Ipak, ocenjivanja neće biti za one koji to ne budu želeli.

– Nastava se odvija, časovi su 30 minuta, ali nema kontrolnih, pismenih i propitivanja, odgovara samo ko hoće da popravi ocene. Ja se više plašim raspusta, kada ta ranjiva deca budu sam na ulici, ili u stanu uz kompjuter, ili kada ostanu sami sa sobom pa počnu da razmišljaju o onome što se dogodilo. – rekao je Đorđević za Novosti.

On veruje da bi smena direktorke i suspenzija školskog pedagoga i psihologa u ovom momentu bile pogrešne, jer su đaci na njih navikli i ne ustručavaju se da im se obrate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama