Предшколска установа „Радосно детињство” од наредне школске годне биће подељена на осам појединачних предшколских установа

18 децембра, 2016

Предшколска установа „Радосно детињство” од наредне школске годне биће подељена на осам појединачних предшколских установа. Како за „Дневник” каже члан Градског већа за образовање Владимир Јелић, капацитети државних вртића у Новом Саду остаће, након поделе, исти као и до сада, а свака од тих осам установа обухватаће до 100 васпитних група.
Постојећи назив „Радосно детињство” тиме ће, потврдио је Јелић, отићи у прошлост, а појединачни државни вртићи у граду биће названи по дечјим писцима. Уместо досадашње директорке, која је руководила Предшколском установом са 69 вртића на територији новосадске општине, каже он, од наредне школске године биће осам директора и четири помоћника, од којих ће пет бити кадрови СНС-а, а три из СПО-а. Државни вртићи ће и даље бити под надлежношћу Града.
Промене се уводе, каже Јелић, да би се постојећи систем растеретио, што се односи и на отпуштање вишкова у администрацији у централној управи, а број запослених након трансформације неће бити већи од садашњег. Јелић додаје да ће се о тим системским променама расправљати већ на наредној седници Скупштине града.
По његовим речима, у последњих шест година Предшколска установа је, као гломазна организација, представљала терет за Град, те ће подела на осам мањих засебних целина омогућити ефикасније функционисање, али и већу међусобну конкуренцију. Јелић је рекао и то да ће градска власт размислити о јавно-приватном партнерству у случају предшколске установе, уколико се за то стекну услови, те да ће у том случају као модел послужити поједини европски градови.
Као и до сада, након „цепања” Предшколске установе, сви малишани који не упишу неки од државних вртића биће распоређени у неку од приватних предшколских установа, уз субвенције за родитеље. Централна кухиња ће, такође, наставити да снабдева вртиће.
Извор: Дневник

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Предшколска установа „Радосно детињство” од наредне школске годне биће подељена на осам појединачних предшколских установа"

  1. zzzz каже:

    Da li je ovo pametno? šta li se to sprema? Tesko nama.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама