Prelazak na onlajn nastavu roditelj može da zatraži samo na osnovu preporuke lekara

septembar 22, 2021

Mere za prelazak na onlajn i kombinovanu nastavu, koje su do sada važile za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za srednjoškolce, ubuduće će važiti i za najmlađe školarce, potvrdili su u Ministarstvu prosvete.

To znači da će prvaci, drugaci, trećaci i četvrtaci morati da uče od kuće u sledećim slučajevima:

– Ako se u odeljenju koje ima 17 i više učenika, dvoje zarazi koronom, to odeljenje se deli na dve grupe i prelazi na kombinovanu nastavu 14 dana.

– Ako se potom u nekoj od ovih grupa još troje đaka zarazi koronom, onda samo ta grupa prelazi na onlajn nastavu na 10 dana.
Za odeljenja koja imaju do 16 đaka, situacija je sledeća: ukoliko bude troje pozitivnih na kovid 19, to odeljenje prelazi na onlajn nastavu.
Kako su potvrdili u Ministarstvu, nove mere odnosiće se na sve razrede.

– Sve navedeno u odluci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola primenjuje se u oba ciklusa obrazovanja i vaspitanja – kažu u Ministarstvu.

Roditelji, inače, u ovoj školskoj godini više nemaju mogućnost izbora da li će decu da šalju u školske klupe ili ne, već učenje onlajn mogu da zatraže samo na osnovu preporuke lekara.
Podsetimo, do sada je model kombinovane nastave i nastave onlajn važio za starije osnovce, odnosno one učenike koji pohađaju peti, šesti, sedmi i osmi razred, kao i za sve srednjoškolce. Prethodne školske godine mlađi osnovci išli su na nastavu svaki dan

Izvor: Telegraf

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama