Прелазак на онлајн наставу родитељ може да затражи само на основу препоруке лекара

22 септембра, 2021

Мере за прелазак на онлајн и комбиновану наставу, које су до сада важиле за ученике од петог до осмог разреда основних школа и за средњошколце, убудуће ће важити и за најмлађе школарце, потврдили су у Министарству просвете.

То значи да ће прваци, другаци, трећаци и четвртаци морати да уче од куће у следећим случајевима:

– Ако се у одељењу које има 17 и више ученика, двоје зарази короном, то одељење се дели на две групе и прелази на комбиновану наставу 14 дана.

– Ако се потом у некој од ових група још троје ђака зарази короном, онда само та група прелази на онлајн наставу на 10 дана.
За одељења која имају до 16 ђака, ситуација је следећа: уколико буде троје позитивних на ковид 19, то одељење прелази на онлајн наставу.
Како су потврдили у Министарству, нове мере односиће се на све разреде.

– Све наведено у одлуци Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа примењује се у оба циклуса образовања и васпитања – кажу у Министарству.

Родитељи, иначе, у овој школској години више немају могућност избора да ли ће децу да шаљу у школске клупе или не, већ учење онлајн могу да затраже само на основу препоруке лекара.
Подсетимо, до сада је модел комбиноване наставе и наставе онлајн важио за старије основце, односно оне ученике који похађају пети, шести, седми и осми разред, као и за све средњошколце. Претходне школске године млађи основци ишли су на наставу сваки дан

Извор: Телеграф

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама