Премијерка: Ја сам за затварање школа и вртића, струка каже да нема потреба

13 марта, 2020

Премијерка Ана Брнабић, одржала је данас седницу Владе Србије, а након седнице, обратила се медијима. Она се на почетку обраћања захвалила стручњацима који су се окупили.

– Две теме су биле на столу: прва публика на фудбалским утакмицама. У неким земљама је дозвољена публика, али у тим земљама постоје мере којих се публика држи… Моја молба је била да ипак не дозволимо публику на фудбалским утакмицама, са чиме су се стручњаци сложили – навела је она.

Брнабић је најавила да ће на седници у 13 сати бити однета та одлука због психолошких разлога и ради превентиве.

Брнабић каже да је друга тема састанка, која је јако осетљива, била и мера затварања школа, вртића и факултета.

– Чини ми се да је и председник Србије инсистирао да размотримо то још једном, моје је мишљење да бисмо то и требали да урадимо… Став струке је да нема никаквог стручног оправдања и основе да у овом тренутку затварамо школе, вртиће и факултете.

Брнбабић каже да би затварање тих образовних установа било контрапродуктивно у овом тренутку, јер би се деца вероватно окупљала.

– Поред нашег политичког инсистирања, сви разумеју и панику и хистереију у друптву, али у овом тренутку не постоји стручно оправдање и ја не могу да донесем ту одлуку супротно ставу струке – навела је Брнабић.

Премијерка је казала да је у овом тренутку сваки дан важан и додала да је много мања контрола ако деца нису у школама.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама