Премијерка: Размотрићемо могућност да “мало померимо школски распуст”

27 октобра, 2021

Седница Тима за школе на којој ће бити донета одлука о томе како ће школе радити од понедељка, 1. новембра, биће одржана сутра. Како су својевремено из министарства објаснили, на седницама Тима увек учествују и представници медицинске струке, а како је најављено, овог пута ће присуствовати и неки чланови Кризног штаба.

Пре доношења одлуке о начину одржавања наставе у наредној недељи огласила се и премијерка Ана Брнабић, која је на данашњој конференцији за новинаре одржаној у Крагујевцу изјавила да Институт “Батут” држи састанке са медицинским делом Кризног штаба и са Министарством просвете о томе шта би биле даље препоруке за школу.

– Они ће у четвртак имати још један састанак и онда ће Кризном штабу дати неку своју препоруку. Очекујем да видим препоруку. Оно што је мени изузетно важно и што мислим да не треба да се мења је да деца до четвртог разреда основне школе наставе да иду у школу – казала је Брнабић.

Премијерка је додала да ће се разговарати и са синдикатима “да се чује и њихово мишљење”, као и да ће се разматрати могућност “да се мало помери (школски) распуст”. Претпоставља се да је председница Владе мислила на јесење празнике 11. и 12. новембра, а на да ли је реч о продужењу распуста, то није прецизирано.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама