Premijerka: Razmotrićemo mogućnost da “malo pomerimo školski raspust”

27 oktobra, 2021

Sednica Tima za škole na kojoj će biti doneta odluka o tome kako će škole raditi od ponedeljka, 1. novembra, biće održana sutra. Kako su svojevremeno iz ministarstva objasnili, na sednicama Tima uvek učestvuju i predstavnici medicinske struke, a kako je najavljeno, ovog puta će prisustvovati i neki članovi Kriznog štaba.

Pre donošenja odluke o načinu održavanja nastave u narednoj nedelji oglasila se i premijerka Ana Brnabić, koja je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Kragujevcu izjavila da Institut “Batut” drži sastanke sa medicinskim delom Kriznog štaba i sa Ministarstvom prosvete o tome šta bi bile dalje preporuke za školu.

– Oni će u četvrtak imati još jedan sastanak i onda će Kriznom štabu dati neku svoju preporuku. Očekujem da vidim preporuku. Ono što je meni izuzetno važno i što mislim da ne treba da se menja je da deca do četvrtog razreda osnovne škole nastave da idu u školu – kazala je Brnabić.

Premijerka je dodala da će se razgovarati i sa sindikatima “da se čuje i njihovo mišljenje”, kao i da će se razmatrati mogućnost “da se malo pomeri (školski) raspust”. Pretpostavlja se da je predsednica Vlade mislila na jesenje praznike 11. i 12. novembra, a na da li je reč o produženju raspusta, to nije precizirano.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama