Премијерка упутила молбу просветним радницима

Масовна вакцинација становништва у Србији креће од данас, најавила је премијерка Ана Брнабић, уз посебну молбу просветним радницима да се у што већем броју пријаве.

– Посебну молбу упућујем просветним радницима да се у што већем броју пријаве за вакцинацију. То је једини начин да се омогући да они што боље обављају свој посао чувајући своје здравље и здравље својих породица – изјавила је Брнабићева, а пренео Танјуг.

Позвала је наставнике да се у што већем броју одазову вакцинацији, или код својих школских управа, или преко портала Е-управа, електронски или телефонски.

– Важно је омогућити нормалну наставу што дуже – истакла је премијерка и додала да је веома важно што су школе јуче почеле да раде и потребно је омогућити да оне што дуже раде у нормалним условима, који су угрожени епидемијом вируса.

Брнабићева је навела да је посебно важно да школу у нормалним условима похађају ученици од првог до четвртог разреда основне школе како би били са учитељима и другарима, дружули се, образовали и стекли радне навике.

До јуче по подне се за вакцинацију пријавило 324.728 грађана, навео је државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек.

– Навише њих жели руску вакцину „спутњик В“ – 40%, „Фајзерову“ 28%, а 33% изјаснило се да им је свеједно које ће цепиво примити. Они ће вероватно добити кинеску вакцину компаније „Синофарм“ – казао је Ђерлек.

Извор: Танјуг/Ало