Priručnici za učitelje i nastavnike sniženi do 50% u Kreativnom centru!

5 novembra, 2022

Priručnici za učitelje i nastavnike i još neka odabrana izdanja biće sniženi do 50% samo za kupovinu preko sajta Kreativnog centra do 10. novembra!

Izdvajamo nekoliko korisnih izdanja za učitelje i nastavnike:

Gramatika srpskog jezika za osnovnu školu

Ova gramatika autorke Duške Klikovac odobrena je od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije i prihvaćena za štampu od Saveta za jezik Vukove zadužbine.

Njena valjanost u praksi već je potvrđena.

Prilagođena je zahtevima najnovijeg nastavnog programa, a namenjena đacima i svima onima u Srbiji i dijaspori koji žele da bolje upoznaju srpski jezik i razviju jezičku kulturu.

 

Podučavanje dece s teškoćama u učenju u redovnoj nastavi

Potvrđene, moćne metode i tehnike pomoći će svakom đaku da postane uspešan u učenju.

Svaki nastavnik ima đake s teškoćama u učenju. Bez obzira na to da li su oni označeni kao učenici za specijalno obrazovanje, kao spori ili kao ponavljači, to su mlada bića čiji vam problemi u učenju predstavljaju svakodnevni izazov. Ova knjiga je zlatan rudnik za svakog nastavnika u čijoj se učionici nalaze i đaci s teškoćama u učenju. Metode i tehnike, koje se realizuju postupno, a koje su testirali brojni nastavnici, i lako primenljive aktivnosti, koristiće svim vašim đacima.

Pametni zadaci

“Pametni zadaci” će pokazati učiteljima i nastavnicima kako da naprave dobro organizovane provere znanja u kojima zadaci odgovaraju ciljevima i sadržajima nastave. U ovoj knjizi nastavnici će naći sve potrebne informacije o tome kako da naprave zadatke koji će osnovcima pomoći da uspešno uče. Takvi zadaci će navesti učenike da primene novo znanje, da razmisle o svojim stavovima i da ih brane, ali i da povežu znanje iz lekcije sa svetom izvan škole. “Pametni zadaci” pružaju sve što je nastavniku potrebno da promišljeno donese odluku o tome kako, kada i zašto će ocenjivati znanje učenika.

Kreativne ideje za nastavu srpskog jezika i književnosti

Koliko puta vam se desilo da ste ušli u učionicu gde vas je dočekalo pitanje: „Možemo li danas da se igramo?“ Predlozi za realizaciju časova dati u ovom priručniku nastavnice srpskog jezika Bojane Rakonjac pokazaće vam da vaš odgovor mnogo češće nego inače može da glasi: „Naravno! Zašto da ne?!“

U priručniku je dat niz primera realizacije nastavnih jedinica iz srpskog jezika i književnosti u kojima se putem različitih uloga i u okviru zamišljenog konteksta od učenika zahteva da ispune različite zadatke. Oni mogu da budu lekari, istraživači, naučnici, kuvari, a da u isto vreme kroz zadatke koje budu dobijali primenjuju i proširuju stečeno znanje iz srpskog jezika i književnosti. Tako će putem igre na jedan zanimljiviji način učiti, a da toga nisu ni svesni. Ovi primeri imaju za cilj da nastavnicima pruže podršku i inspirišu ih na to da u svojim učionicama i sami pokušaju nešto slično.

101 odgovor na 101 pitanje o tome šta svaki nastavnik treba da zna

Ovaj priručnik, autora Dragana Kuveljića i Nece Jović praktičan je vodič kroz deset ključnih oblasti u nastavničkom pozivu – od planiranja i realizacije nastave i podrške učenicima u usvajanju znanja, kao i u ostalim aspektima njihovog razvoja, do pitanja bezbednosti učenika u školi i saradnje s roditeljima. Na početku svake teme izloženo je ono što uspešan i kompetentan nastavnik treba da zna, a zatim se nizom primera dobre prakse pokazuje kako se to može postići. Nastavnici mogu da pročitaju: kako efikasno planirati i pripremati nastavu; kako podržati učenike u učenju; kako napraviti dobar pedagoški profil učenika; kako kod učenika razvijati unutrašnju motivaciju za učenje; kako negovati pozitivne vrednosti kod učenika; kako graditi demokratsku atmosferu u učionici; kako reagovati na nasilje u školi itd.

Podsećamo vas i na to da je sajamski popust od 25% na više od 1000 izdanja produžen i važiće do 6. novembra za narudžbine preko sajta www.kreativnicentar.rs i u knjižarama Kreativnog centra u Beogradu i Nišu:

• TC Eurocentar, Makedonska 30, Beograd;
• Uroša Martinovića 12 (ulaz iz Omladinskih brigada), Novi Beograd;
• Sinđelićev trg 19, Niš.

Za sve porudžbine putem sajta u iznosu većem od 1000 dinara isporuka na teritoriji Srbije je besplatna!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama