Приручници за учитеље и наставнике снижени до 50% у Креативном центру!

Приручници за учитеље и наставнике и још нека одабрана издања биће снижени до 50% само за куповину преко сајта Креативног центра до 10. новембра!

Издвајамо неколико корисних издања за учитеље и наставнике:

Граматика српског језика за основну школу

Ова граматика ауторке Душке Кликовац одобрена је од стране Министарства просвете Републике Србије и прихваћена за штампу од Савета за језик Вукове задужбине.

Њена ваљаност у пракси већ је потврђена.

Прилагођена је захтевима најновијег наставног програма, а намењена ђацима и свима онима у Србији и дијаспори који желе да боље упознају српски језик и развију језичку културу.

 

Подучавање деце с тешкоћама у учењу у редовној настави

Потврђене, моћне методе и технике помоћи ће сваком ђаку да постане успешан у учењу.

Сваки наставник има ђаке с тешкоћама у учењу. Без обзира на то да ли су они означени као ученици за специјално образовање, као спори или као понављачи, то су млада бића чији вам проблеми у учењу представљају свакодневни изазов. Ова књига је златан рудник за сваког наставника у чијој се учионици налазе и ђаци с тешкоћама у учењу. Методе и технике, које се реализују поступно, а које су тестирали бројни наставници, и лако применљиве активности, користиће свим вашим ђацима.

Паметни задаци

“Паметни задаци” ће показати учитељима и наставницима како да направе добро организоване провере знања у којима задаци одговарају циљевима и садржајима наставе. У овој књизи наставници ће наћи све потребне информације о томе како да направе задатке који ће основцима помоћи да успешно уче. Такви задаци ће навести ученике да примене ново знање, да размисле о својим ставовима и да их бране, али и да повежу знање из лекције са светом изван школе. “Паметни задаци” пружају све што је наставнику потребно да промишљено донесе одлуку о томе како, када и зашто ће оцењивати знање ученика.

Креативне идеје за наставу српског језика и књижевности

Колико пута вам се десило да сте ушли у учионицу где вас је дочекало питање: „Можемо ли данас да се играмо?“ Предлози за реализацију часова дати у овом приручнику наставнице српског језика Бојане Ракоњац показаће вам да ваш одговор много чешће него иначе може да гласи: „Наравно! Зашто да не?!“

У приручнику је дат низ примера реализације наставних јединица из српског језика и књижевности у којима се путем различитих улога и у оквиру замишљеног контекста од ученика захтева да испуне различите задатке. Они могу да буду лекари, истраживачи, научници, кувари, а да у исто време кроз задатке које буду добијали примењују и проширују стечено знање из српског језика и књижевности. Тако ће путем игре на један занимљивији начин учити, а да тога нису ни свесни. Ови примери имају за циљ да наставницима пруже подршку и инспиришу их на то да у својим учионицама и сами покушају нешто слично.

101 одговор на 101 питање о томе шта сваки наставник треба да зна

Овај приручник, аутора Драгана Кувељића и Неце Јовић практичан је водич кроз десет кључних области у наставничком позиву – од планирања и реализације наставе и подршке ученицима у усвајању знања, као и у осталим аспектима њиховог развоја, до питања безбедности ученика у школи и сарадње с родитељима. На почетку сваке теме изложено је оно што успешан и компетентан наставник треба да зна, а затим се низом примера добре праксе показује како се то може постићи. Наставници могу да прочитају: како ефикасно планирати и припремати наставу; како подржати ученике у учењу; како направити добар педагошки профил ученика; како код ученика развијати унутрашњу мотивацију за учење; како неговати позитивне вредности код ученика; како градити демократску атмосферу у учионици; како реаговати на насиље у школи итд.

Подсећамо вас и на то да је сајамски попуст од 25% на више од 1000 издања продужен и важиће до 6. новембра за наруџбине преко сајта www.kreativnicentar.rs и у књижарама Креативног центра у Београду и Нишу:

• ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд;
• Уроша Мартиновића 12 (улаз из Омладинских бригада), Нови Београд;
• Синђелићев трг 19, Ниш.

За све поруџбине путем сајта у износу већем од 1000 динара испорука на територији Србије је бесплатна!