Проба мале матуре – српски лакши од математике

10 априла, 2017

Српски је био много лакши од математике. Од укупно 20 задатака, преко пола смо могли да урадимо без дана вежбања – први су утисци осмака након полагања пробног теста.
Пробни тест из српског језика почео је у тачно 9 сати. Директорка београдске ОШ “Скадарлија” Мирјана Слобода је пре почетка упозорила ђаке да обрате пажњу на време како би стигли све да одраде, али и да не жврљају задатке за које сматрају да су погрешно урадили, јер им се свакако одговори неће признати. Међутим, први ђаци изашли су већ након 45 минута. Како тврде, књижевност је била тежа јер са њом “никада ниси начисто”, док се за граматику дају конкретни одговори.
– Много више сам се трудила око књижевности. Посебно последњи задатак око којег сам се баш помучила. За тест од јуче сам се више спремала, а овај сам боље урадила – закључује ученица Нађа Мрачевић.
И нишки ђаци спремно су дочекали пробне тестове. Иако је тест из српског језика прошао боље од математике, комбиновани је свакако био тежи од онога што су очекивали, поручују осмаци из ОШ “Радоје Домановић”. Нарочито је било проблема око физике.
– Тест из српског је био умерен и сматрам да неће бити проблема када буде дошао прави пријемни. Комбиновани тест ми је био мало проблематичан из дела биологије. Супер је то што можемо тестирати своје знање како бисмо касније видели где грешимо – каже ученик осмог разреда Алекса Миленковић.
Већина ђака се слаже како им математика задаје веће проблеме.
И Милош Босанац каже да је тест из српског језика био лакши од теста из математике и да је прилично водио рачуна око граматике, а да је, како се сви слажу, комбиновани био компликованији.
Пробни тест мале матуре из српског језика ученици Основне школе “Јован Јовановић Змај” у Суботици урадили су, како кажу, боље него што су очекивали.
У паузи између тестирања из српског језика и комбинованог теста ученици закључују да је од свих наставних предмета математика најтежа.
– Пробни тест из српског језика је био лак. Од 20 питања урадила сам 15 и задовољна сам. Последња три задатка су била најтежа, а већину нас буни књижевни род и врста. Планирам да упишем економску школу и верујем да ћу добро проћи на правом тестирању – каже ученица осмог разреда Николет Хајду.
Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама