Пробни тест из матеметике радило 88 одсто осмака, ево колико су бодова освојили у просеку

24 априла, 2020

Већина осмака завршила је и полагање математике која је била други тест у оквиру пробе мале матуре. Ђаци су у просеку “освојили” преко 12 поена.

Математику је јуче урадило 88 одсто ђака и проба је продужена иза 20 часова, односно до 21.30, а данас током дана тест ради око 7.000 осмака.

До јуче до десет часова њих око 3.000 је завршило и тест из математике за који је одвојено сат и по времена.

– У овим условима и околностима у којима смо ђаци су добро урадили и математику. Не треба да се боје и брину ако током полагања неко има одређених техничких сметњи. Све што су урадили остаје запамћено и само наставе даље када опет успоставе мрежу и улогују се. Дакле, децо не брините – поручује министар.

Он наглашава да је ово само проба мале матуре.

– Ово што сада радимо је практично пилотирање мале матуре које је требало да се ради 2020. године. Сви од провајдера преко ђака до Министарства смо на новом задатку и то пре рока – каже Шарчевић.

Министар додаје да је јуче до 17 часова платформа мојаучионица одлично функционисала, али да је после било сметњи.

– Али, велика захвалност провајдерима на труду око свега. Нашим клинцима похвале – истиче министар.

Српски који је већина ђака полагала у среду, а део у четвртак, укупно је полагало 98 одсто осмака.

– То је одличан резултат. Неки су радили и два пута јер су хтели да поправе. Мањине су одлично урадиле тест из матерњег. Матиш који смо дали је за нијансу лакши него што би требало јер ђаци имају понуђене одговоре, али то је била одлука јер децу у свему овоме што је ново за све нас, нисмо желели додатно да фрустрирамо. У овим условима одлично су урадили све – поручује министар.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама