Probni završni iz matematike: U 8 rešavaju Vojvođani, Beograd u 12, ostali u 16 časova

23 aprila, 2020

Osmaci danas polažu onlajn test iz matematike u okviru probe male mature. Test iz srpskog palagali su juče, a u petak, 24. aprila rešavaće kombinovani test.

Tokom jučerašnjeg rešavanja testa iz srpskog bilo je poteškoća zbog opterećenja mreže, te će danas đaci test raditi u različito vreme po okruzima.

Prvi će startovati Vojvođani koji će zadatke rešavati u terminu od osam do 12 sati. Zatim će platformi “Moja učionica” moći da pristupe đaci iz Beograda u terminu od 12 do 16 sati. Za ostatak Srbije predviđeno je da zadatke rešavaju od 16 do 21.30.

Svrha testiranja je da učenici steknu uvid da li su napredovali do očekivanih standarda postignuća u predmetima koji su obuhvaćeni završnim ispitom i da u odnosu na rezultate probnog završnog ispita, po potrebi, dodatnu pažnju posvete određenim oblastima u okviru pojedinih predmeta.

Povratnu informaciju o rezultatima testa učenik će moći da vidi nakon dvanaestočasovnog isteka vremena za rešavanje testa, kada će rešenja biti dostupna, a učenik će moći da im pristupi i analizira ih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama