Продужен колективни уговор васпитачима

30 маја, 2020

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и председници репрезентативних синдиката потписали су у петак Споразум о продужењу рока важења Посебног колективног уговора (ПКУ) за запослене у установама предшколског васпитања и образовања.

Важење Посебног колективног уговора по том споразуму продужава се до 13. јула, наводи се у саопштењу министарства.

Шарчевић је указао на неопходност наставка сарадње како би се унапредио статус делатности предшколског васпитања и образовања.

Представници синдиката истакли су значај потписивања Споразума, нарочито у околностима када се настављају разговори са министарством око дефинисања текста новог Посебног колективног уговора.

Председница Самосталног синдиката предшколског васпитања и образовања Србије Босиљка Јовановић оценила је да је велики посао и пред синдикатима и пред министарством, подсетивши да је предшколско васпитање и образовање прва и основна карика у образовању.

Председник Гранског синдиката просветних радника Србије “Независност” Томислав Живановић је поручио да је много тога урађено у области предшколског образовања и додао да у тренутку када је постао председник синдиката није постојао ни закон који регулише ту област.

Он је изразио уверење да ће када је реч о новом ПКУ, посао бити реализован на добробит целокупног предшколског образовања на територији Србије, наводећи да је циљ да се реше поједине практичне ствари када је реч о запосленима у предшколским установама.

Председница Синдиката образовања Србије Валентина Илић навела је да је данашње потписивање Споразума веома значајно и да очекује да ће у наредна два месеца бити нађено најбоље решење.

Извор: Нова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама