Професор из Руме са ученицима прекречио увредљиве графите

28 априла, 2021

Професор куварства у Руми Борислав Димковић, заједно са својим ученицима, прекречио је увредљиве графите на згради гимназије у којој ради. Многи од њих били су расистички, националистички и ксенофобични, а према речима самог професора “он то више није могао да гледа”.

Димковић, који ради у средњој стручној школи „Бранко Радичевић“ у Руми, каже да често када иде на посао, или шета са својом супругом, гледа графите који су застрашујући и пуни мржње.

„Већ дуже времена шарају се графити, а натписи су страшни. Имате оно ‘уби закољи да ш..тар не постоји“, затим натписе против Рома или жена и миграната. Једно јутро сам устао и рекао хајде да заједно са својим ђацима прекречим то. Ја иначе предајем куварство, па сам предложио својим ученицима да зграду гимназије прекречимо, на шта су они пристали“, прича професор за Нова портал.

Додаје да су све прекречили у белу боју, те да су задовољни сви – од директора до ученика.

„Стварно је сада лепо, а верујте ми било је као да улазите у Алкатраз. То је једна лепа и племенита акција. Лепа ствар се десила верујте ми. Кувао сам војнички пасуљ, деца су била срећна, ма пријатно сам изненађен. Е сада, да ли ће они то прекречити, па вероватно хоће, али шта да се ради“, каже професор куварства у средњој школи у Руми.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама