Пронађено решење за ђаке Рибникара који не иду у школу – од данас су на ваннаставним активностима

Ђаци из ОШ “Владислав Рибникар”, који не иду у школу, од данас су на ваннаставним активностима у установама културе, преноси РТС. Једна од локација је позориште “Дадов”, где ће се пружати психосоцијална помоћ деци, родитељима, наставницима који су погођени трагедијама које су се догодиле почетком маја.

Сваког дана биће на другој локацији где ће имати ваннаставне активности. Неки ће наставу имати у Библиотеци града Београда’, други у Педагошком музеју и Културном центру Београда, или у у Музеју града Београда.

Foto: Sputnjik

Једна од локација је позориште “Дадов”, где ће се пружати психосоцијална помоћ деци, родитељима, наставницима који су погођени трагедијама које су се догодиле почетком маја.

За све њих “Дадов” отвара врата у 10 часова, каже Хана Кораћ из Радне група за подршку менталном здрављу и сигурности младих.

“Овде ће се првенствено разговарати, неће се спроводити медицински третман, овде ће колеге који су искусни и који су ефикасни у раду, разговарати са децом, родитељима и наставницима“, рекла је др Кораћ.

Према њеним речима, установа ће радити континуирано у наредних годину и биће доступна свима која је потребна психосоцијална подршка.

Цео текст: РТС