Пропусти директора током епидемије коронавируса су тежа повреда дужности!

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, рекао је за Пинк је да ће сви они за које је надлежан сносити последице за пропусте у руковођењу образновним установама за време епидеимије коронавируса.

Н1

– Сваки пропуст током епидемије корона вируса у школама и вртићима, који може угрозити безбедност деце, сматраће се тежом повредом дужности – рекао је Шарчевић.

Он је рекао да ће такво упозорење проследити запосленима, посебно директорима у школама и вртићима.

– У нашем закону министар може да реагује, тешком муком сам то изборио за овакве прилике – рекао је Шарчевић.

Он је као пример таквог пропуста навео Власотинце, где је једна од запослених у вртићу била позитивна на коронавирус и да су се у таквој ситуацији “лоше процене” направиле и директорка дома здравља и директорка вртића.

– Дом здравља је добио резултате у пола дванаест увече. Директорка дома здравља је проценила да је касно. Могла је да пошаље поруке па када се људи пробуде да виде. Они су звали вртиц у 7, 15 или пола 8, када је већ примљено једно дете. Наравно, то дете није било угрожено, јер није било у контакту са зараженом – рекао је министар.

Наводи да је цео случај исполитизован и да га је у политичке сврхе искористио бивши председник општине Власотинци.

Пропуст је био од Дома здравља што није обавестио вртић чим су стигли резултати, а и директорке вртића што није “оставила код куће запосленог за кога нису стигли резултати”.

– Они за које сам ја надлежан сносиће последице – закључио је он.

Извор: Пинк