Prosvetni radnici na spisku prioriteta za vakcinu protiv korone

9 decembra, 2020

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da su u Srbiji urađene sve potrebne pripreme i spremni su kapaciteti da već danas počne vakcinacija protiv virusa korona.

Foto: Screenshot N1

Tiodorović je za TV Prva rekao da se već zna procedura i da je određeno gde će se čuvati vakcine protiv korone, kao i način na koji će se distribuirati, odnosno ko će to raditi i koji su prioriteti.

Naglasio je da će se kada stigne vakcina o tome opet raspravljati u Kriznom štabu za suzbijanje epidemije.

Nije realno, kaže, očekivati da će Srbija odjednom dobiti dva-tri miliona vakcina, ali da se nada da ćemo dobiti bar pola miliona doza.

Naveo je da postoje prioriteti prilikom vakcinacije, a to su zdravstveni radnici, vojska, policija, stariji sugrađani, a on je na tu listu dodao i prosvetne radnike i zaposlene u medijima.

Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Prosvetni radnici na spisku prioriteta za vakcinu protiv korone

 1. Rodoljub kaže:

  Ako se dobro sećam, to je isti onaj lekar koji je bio umešan u aferu “svinjski grip i vakcine”, protiv koga se nije završio istražni postupak.

 2. Aleksa kaže:

  Zašto bi prosvetni radnici uopšte bili na spisku ako su škole najbezbednija mesta?

  1. Učiteljica kaže:

   Sve vreme radim u produženom boravku, velika grupa učenika. Ko je nas zaštitio??? Dok su drugi poalaslati kućama da se zaštite, učetelji u boravku rade. Mi nismo ljudi, mi smo roboti, nismo ugroženi? E upravo zbog takve diskriminacije ne pristajem na vakcinu!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama