Просветни радници на трећем месту у плану вакцинације против коронавируса

4 јануара, 2021

Србија има план вакцинације, прво иду старији од 65 година, корисници старачких домова, потом здравствени радници и они који раде у KОВИД систему, па просветни радници и државни службеници, изјавио је 29.12.2020. године министар здравља Златибор Лончар, јавља Anadolu Agency  (АА).

Фото Радио слободна Европа

Вакцинација против коронавируса започета је већ и то од старачких домова, који се вакцинишу вакцинама компанија “”Pfizer/BioNTech” ” чијих је 4.875 доза стигло у земљу. Ових дана стиже још 80.000 доза вакцина.

Лончар је појаснио да се кренуло од старијих од 65 година, јер они уколико се заразе вирусом, имају минималне шансе да преживе.

“Мислимо да вакцинацијом сваког таквог грађанина ми му спасавамо живот. Вакцинишемо и особље које ради са њима”, навео је Лочнар на конференцији за медије у Београду.

Према његовим речима, следећи за имунизацију су здравствени радници и они који раде у КОВИД систему, а приоритет ће имати они који нису прележали коронавирус и немају антитела, па затим они који су вирус имали.

Затим ће на ред доћи просветни радници, па државни службеници, међу којима би приоритет били људи из војске и полиције.

Следећи су хронични пацијенти којима се препоручује и вакцинација за сезонски грип.

Упитан о ревизији броја умрлих од последица вируса, Лончар је рекао да то морају да раде људи из завода за јавно здравље, који су и сада ангажовани у борби против коронавируса.

Бојана Стојановић

Извор: www.aa.com.tr

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама