“Prosvetni sistem biće decentralizovan, a model nastave će zavisiti od stanja u školi i lokalnoj samoupravi

18 avgusta, 2021

Sastanak ministra prosvete i predstavnika prosvetnih sindikata održan je danas, a ministar je izneo stav da se zalaže da školska godina počne normalno i da časovi traju 45 minuta, stoji u saopštenju koje je medijima uputila Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Foto: Canva

Ministar prosvete Branko Ružić predstavnicima sindikata rekao je da je Ministarstvo spremilo više modela nastave koji će biti primenjivani u zavisnosti od epidemiološke situacije.

“Prosvetni sistem će biti decentralizovan, a model koji će se primenjivati će zavisiti od stanja u jedinici lokalne samouprave i samoj školi. Domovi učenika će raditi punim kapacitetom. Konačna odluka će zavisiti od odluke Kriznog štaba koji će biti održan u ponedeljak ili utorak.” – navodi se u saopštenju sindikata.

Posle toga se razgovaralo o aktuelnim problemima kao što su rad Komisije za tumačenje PKU, rad Radne grupe za praćenje angažovanja zaposlenih, rad na izmenama i dopunama PKU, plaćanje odeljenjskih starešina za vreme zimskog i prolećnog raspusta…

Od strane predstavnika MPNTR najavljene su izmene i dopune ZOSOV – a i određenog broja pravilnika.

Predstavnici sindikata su zahtevali da budu uključeni u rad na tim promenama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama