Protest prosvetara – traže manje đaka u odeljenju

31 avgusta, 2021

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije održali su danas ispred Skupštine Srbije protest pod sloganom „Ne odustajemo”, nakon koga je najavljeno da će parlamentu, Vladi i predsedniku Srbije biti predat zahtev da u odeljenjima ne bude više od 24 učenika, uz peticiju koju je potpisalo 30.000 članova tog sindikata.

Foto Tanjug

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković rekla je da „ako hoćemo kvalitetnije obrazovanje za svako naše dete, mora da se smanji broj učenika u odeljenju”.

Ona je rekla da vlasti u Srbiji treba da, što se tiče prilagođavanja standardima Evropske unije, „počnu od početka”, što je, kako je navela „broj učenika u odeljenjima”, odnosno njihovo smanjivanje tamo gde ih ima više od 24.

U ime učitelja prisutnima se obratila Vesna Jerotijević, koja je rekla da to što su samo za osnovce u Beogradu obezbeđeni besplatni tableti predstavlja „diskriminaciju dece”, prenela je Beta.

Jerotijević je rekla da je „nedopustiva poruka koja se šalje” osnovcima koji polaze u školu 1. septembra u drugim krajevima Srbije „izvinite za vas nema, vi ne živite u Beogradu”, i da bi povodom te akcije vlasti „trebalo da se zastide a ne da se diče”.

Predstavnica sindikata iz predškolske ustanove „Mladost” u Bačkoj Palanci Dragana Jelić je rekla da je potrebno uvesti beneficije za vaspitače koji brinu o deci, kao i da se uskladi obrazovanje u toj oblasti, koje se razlikuje od grada do grada.

Zahtev za smanjenje broja učenika u odeljenjima, kao i za platne razrede, predat je uz peticiju koju je potpisalo 30.000 članova ovog sindikata.

Kolona prosvetara iz Beograda i više gradova Srbije se sa transparentima i uz zviždanje pištaljki uputila se zatim do Vlade Srbije, odnosno do Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, gde je protest nastavljen.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Protest prosvetara – traže manje đaka u odeljenju

  1. lidija kaže:

    mislim da ste vise preterali .Celokupni narod izlapeo.Protestujete za sve i svasta.I za vazno i za nevazno.Sad vam smeta i kad ima 30 djaka u ucionici.Sramota

  2. Jul kaže:

    IIII????
    DA LI VAS JE NEKO ČUO,??

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama