Protest roditelja zbog vaspitačice

27 septembra, 2016

Tridesetak roditelja iz Medveđe i Bogdanja protestovalo je danas u centru Trstenika jer je vaspitačica Andrijana Bajić, koja je radila sa njihovom decom, nakon sedam godina ostala bez posla.

prot
– Imali smo odličnu saradnju sa vaspitačicom Andrijanom Bajić. Sjajno je radila sa decom i zahvaljujući njenom zalaganju vrtić je preporođen. Na njenu inicijativu i uz pomoć meštana vrtić je okrečen, sređen… Sramota je što je sedam godina radila na ugovor. Obraćali smo se mnogima ali smo od svih dobijali isti odgovor „To je politika!“. Tokom leta smo se dogovarali sa Andrijanom šta da radimo u ovoj godini, a sada su je otpustili – kaže Dejan Kovačević, predsednik Saveta roditelja vrtića u Medveđi.
Roditelje mališana iz Medveđe podržavaju i roditelji iz susednog Bogdanja gde je odeljenje vrtića zatvoreno. U Medveđi u predškolskoj grupi ima 13 mališana a u mešovitoj grupi, gde su mlađa deca dvadeset. Sa njima rade dve vaspitačice od kojih je jedna početkom septembra prebačena iz Trstenika.
U Dečjoj ustanovi „Biseri“ kažu da su morali da vode brigu o radnicima koji su u stalnom radnom odnosu.
– Andrijana Bajić je dobar radnik, ima licencu, ali nikada nije zasnovala radni odnos već je radila na određeno vreme. Manje je dece po selima, pa samim tim i broj zaposlenih. Problem je što ona hoće da radi samo u Medveđi, a ne u nekom drugom selu a i roditelji traže isključivo nju. Vaspitačica koju smo poslali u Medveđu je takođe kvalitetna i ima licencu – objašnjava Vesna Veljović, direktorka Dečje ustanove „Biseri“.
Na skupu u Trsteniku počelo je potpisivanje peticija za vraćanje Andrijane Bajić na posao u Medveđi. Andrijana Bajić nije želela da komentariše kako je ostala bez posla kao i akciju roditelja.
Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Protest roditelja zbog vaspitačice

  1. jelka kaže:

    Neka pljune pare Vesni Veljovic i eto resenja. Vesna je svoje dete udomila za stalni posao i neboli je glava.

  2. V kaže:

    Ako ih tuži, dobiće ih jer nisu imali pravo da je drže sedam godina na određeno. Zakon je jasan: na određeno vreme može da radi samo u slučaju da menja odsutnog zaposlenog ili do raspisivanja konkursa za neko radno mesto.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama