Протест родитеља због васпитачице

27 септембра, 2016

Тридесетак родитеља из Медвеђе и Богдања протестовало је данас у центру Трстеника јер је васпитачица Андријана Бајић, која је радила са њиховом децом, након седам година остала без посла.

prot
– Имали смо одличну сарадњу са васпитачицом Андријаном Бајић. Сјајно је радила са децом и захваљујући њеном залагању вртић је препорођен. На њену иницијативу и уз помоћ мештана вртић је окречен, сређен… Срамота је што је седам година радила на уговор. Обраћали смо се многима али смо од свих добијали исти одговор „То је политика!“. Током лета смо се договарали са Андријаном шта да радимо у овој години, а сада су је отпустили – каже Дејан Ковачевић, председник Савета родитеља вртића у Медвеђи.
Родитеље малишана из Медвеђе подржавају и родитељи из суседног Богдања где је одељење вртића затворено. У Медвеђи у предшколској групи има 13 малишана а у мешовитој групи, где су млађа деца двадесет. Са њима раде две васпитачице од којих је једна почетком септембра пребачена из Трстеника.
У Дечјој установи „Бисери“ кажу да су морали да воде бригу о радницима који су у сталном радном односу.
– Андријана Бајић је добар радник, има лиценцу, али никада није засновала радни однос већ је радила на одређено време. Мање је деце по селима, па самим тим и број запослених. Проблем је што она хоће да ради само у Медвеђи, а не у неком другом селу а и родитељи траже искључиво њу. Васпитачица коју смо послали у Медвеђу је такође квалитетна и има лиценцу – објашњава Весна Вељовић, директорка Дечје установе „Бисери“.
На скупу у Трстенику почело је потписивање петиција за враћање Андријане Бајић на посао у Медвеђи. Андријана Бајић није желела да коментарише како је остала без посла као и акцију родитеља.
Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "Протест родитеља због васпитачице

  1. jelka каже:

    Neka pljune pare Vesni Veljovic i eto resenja. Vesna je svoje dete udomila za stalni posao i neboli je glava.

  2. V каже:

    Ako ih tuži, dobiće ih jer nisu imali pravo da je drže sedam godina na određeno. Zakon je jasan: na određeno vreme može da radi samo u slučaju da menja odsutnog zaposlenog ili do raspisivanja konkursa za neko radno mesto.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама