Prva nedelja škole u jednom okrugu u Americi – više obolelih, u karantinu 270

9 avgusta, 2020

Najmanje 260 učenika i osam nastavnika iz jednog školskog okruga u Atlanti, Džordžija, SAD, stavljeni su u karantin nakon što su se više učenika i nastavnika pozitivno testirali na KOVID-19 tokom prve nedelje škole, objavio je CNN.

Foto: Canva

Školski okrug „Cherokee County“ izvestio je o pozitivnim slučajevima kod najmanje 11 učenika i dva člana školskog osoblja. Učenici i osoblje koji su bili izloženi pozitivnom slučaju smešteni su u karantin dve nedelje.

Učenici koji su sada u karantinu će dobijati instrukcije putem interneta dok su kod kuće, a škola se vratila u režim rada i učenja od kuće.

Iz škole su poručili da će preduzeti sve korake kako bi što transparentnije izveštavali o ukupnom broju pozitivnih slučajeva svake nedelje.

„Znamo da smo pod mikroskopom, jer nacionalni mediji prate ponovno otvaranje škola širom zemlje“, rekao je direktor škole. „Ali znajte da naše odluke nisu zasnovane na onome što ljudi u Njujorku ili Kanzasu misle, niti smo zabrinuti zbog ’imidža’. Fokusirano smo na to da učinimo ono najbolje za našu zajednicu“, dodao je on.

Izvor: Nedeljnik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama