Прва недеља школе у једном округу у Америци – више оболелих, у карантину 270

9 августа, 2020

Најмање 260 ученика и осам наставника из једног школског округа у Атланти, Џорџија, САД, стављени су у карантин након што су се више ученика и наставника позитивно тестирали на КОВИД-19 током прве недеље школе, објавио је CNN.

Foto: Canva

Школски округ „Cherokee County“ известио је о позитивним случајевима код најмање 11 ученика и два члана школског особља. Ученици и особље који су били изложени позитивном случају смештени су у карантин две недеље.

Ученици који су сада у карантину ће добијати инструкције путем интернета док су код куће, а школа се вратила у режим рада и учења од куће.

Из школе су поручили да ће предузети све кораке како би што транспарентније извештавали о укупном броју позитивних случајева сваке недеље.

„Знамо да смо под микроскопом, јер национални медији прате поновно отварање школа широм земље“, рекао је директор школе. „Али знајте да наше одлуке нису засноване на ономе што људи у Њујорку или Канзасу мисле, нити смо забринути због ’имиџа’. Фокусирано смо на то да учинимо оно најбоље за нашу заједницу“, додао је он.

Извор: Недељник

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама