Psiholog i reditelj Srđan Dragojević o odvikavanju od pelena i „Kakagradu”

2 maja, 2018

‘Kakagrad’ je nastao baš tokom navikavanja na vece. Sin je tu imao određenih sumnji i nedoumica, doba pelena je trajalo nešto duže. Ja sam po profesiji i klinički psiholog, neko vreme sam se, pre filmske karijere, bavio i psihoterapijom. Uvek me je posebno zanimala dečja psihologija, doba odrastanja. Dosta iskustva iz tog razdoblja iskorišćeno je u ovoj knjizi.” kaže Srđan Dragojević u intervjuu za Novi List
Ovaj intervju, kao i knjiga, izašli su pre više od dve godine, a o njima sada pišemo zato što je svake godine neka nova generacija roditelja suočena s novim nedoumicama i pitanjima koja se tiču odvikavanja od pelena. U knjizi „Kakagrad”, Srđan Dragojević pokazuje na koji način su se on i njegova supruga uhvatili u koštac sa ovim „problemom”. Iako ne direktno, knjiga jasno daje do znanja da nikakva prisila, pretnje i grdnje nisu delotvorne ako želite da pomognete svom detetu da skine pelenu.
Umesto toga, porodica Dragojević je bila kreativna i napisala knjigu o malom dečaku Aci koji se od pelena odvikao brzo i lako, samo da bi svom drugaru, Kakanom, pomogao da stigne u Kakagrad kod svojih drugara.
„’Kakagrad’ je nastao tako što smo prvo, u jednoj svesci crtali ilustracije, pisali našu, porodičnu knjigu u jednom primerku. Inače, ovakvih, samo naših knjiga ima dosta. Neke su sačuvane, možda će se jednog dana pojaviti kao prave knjige, a dosta toga je izgubljeno.”, kaže Srđan.
Ako ste i vi u fazi odvikavanja deteta od pelena, onda vam ova knjiga može znatno olakšati stvari jer, dečak Aca je simpatičan, veseo, pomalo tvrdoglav momak sa kojim će se svaki mališan brzo i rado poistovetiti.
Knjiga je dostupna u Laguninim knjižarama i na sajtu www.laguna.rs
 
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama