Психолози препознају високу интелигенцију кроз 9 карактеристика

15 октобра, 2019

Познато је да је интелигенција способност сналажења у новонасталим ситуацијама на основу решавања проблема и мишљења. Чувени теоријски физичар Алберт Ајнштајн је знао да говори: “Ако нешто не можете једноставно објаснити, то значи да то не разумете довољно добро”. Постоје неки знакови који могу да открију да поседујете велику интелигенцију.

Боље функционишете ноћу

“Вечерњи типови су екстроверти по природи са претензијом да буду песници, уметници и научници, док су јутарњи типови често службеници и књиговође”, рекао је Џим Хорне, професор психофизиологије на Универитету Лоугхбороугх.

Научници са Универзитета у Мадриду су дошли до сазнања да “ноћне птице”постижу боље резултате на тестовима интелигенције од оних који рано иду да спавају и рано се буде. Тихи сте и о свему размишљате; За разлику од гласних особа који изговарају свашта без промишљања, тихи типови добро размисле, сагледају ситуацију из свих углова, па тек онда изусте.

Такође, проучавају људе да би дошли до њихове суштине и унутрашњих размишљања, тежећи да читају њихове потезе. Постоји мит како тихи људи нису друштвени нити превише паметни. Али, заправо они су интелигентнији од гласних типова. У приватном животу се друже само с људима који им карактерно одговарају, не упуштају се олако у пријатељства само да би се дружили.

Изражавате своје мишљење

Паметне особе знају када треба нешто да кажу и свесни су да је немогуће свима угодити. Управо тај константан покушај угађања свима може се назвати глупошћу. Они знају када некоме треба да угоде или подрже идеју, иако им сви говоре да је то немогуће. Знају кад треба да се супротставе и кажу: “НЕ”. добро процењују ситуацију и предвиђају у којем смеру би могла да се развија.

Уживате у друштву интелигентних људи

Интелигентни људи не подносе разговоре без поенте, слушање нечијих самохвалоспева и оговарања других људи. Окружени су људима који шире позитивну енергију. Радије се крећу у друштву уметника, продуховљених људи, великих мислиоца и генерално људи са широким схватањима.

Уживате у изазовима

Воле изазове и нове ствари јер верују у себе и из свега могу да науче нешто ново, као и да тестирају своје границе. Без обзира да ли успели у својој замисли или не, њима је најбитније да су покушали. Знају да уче из својих неуспеха.

Не страхујете од неуспеха

Интелигентни људи се не боје неуспеха и неће одустати, већ сву своју пажњу усмеравају на проналажење начина како би остварили своје циљеве. Тежите да будете бољи; Увек верују да могу бити бољи и раде на томе, било да је реч сопственој духовности или пословним подухватима. Сагледавају ствари са свих страна, те никако нису површни.

Постављате пуно питања

Генијалци често постављају пуно питања јер тако слажу комплетну слику у својој глави. Они једноставно не могу да чују нешто што сасвим не разумеју, а да не траже објашњење. Постављаће питања док им све не буде кристално јасно.

Не мислите да сте врло интелигентни

Паметној особи се никад неће мотати по глави како је бољи од других, способнији, лепши и паметнији. Неки чак потцењују своју интелигенцију јер сматрају како би могли бити још бољи.

Извор: www.infpult.info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама