Rad vrtića do večernjih sati i vikendom – počela realizacija najavljenog projekta

19 novembra, 2019

Dva zrenjaninska vrtića će od drugog polugodišta obezbediti boravak za decu i van uobičajenog radnog vremena.

U Predškolskoj ustanovi Zrenjanin počelo je prijavljivanje roditelja za boravak dece u vrtiću u popodnevnim satima i vikendom, u okviru projekta koji se realizuje u saradnji s Ministarstvom za demografiju i populacionu politiku, javlja RTS.

Foto: Canva

Rok za prijavu je 20. decembar.

U novom terminu od 14:30 do 22:30 časova biće organizovan boravak dece u vrtiću “Vila”, a vikendom u trajanju od 6 do 17 časova u vrtiću “Biberče”. Reč je o grupama dece jaslenog uzrasta od jedne do tri godine i o starijim mališanima mešovite obdanišne grupe.

U praksi će boravak dece van uobičajenog radnog vremena zaživeti od početka drugog polugodišta, odnosno 15. januara naredne godine, kada će za smeštaj mališana proraditi još jedan vrtić trenutno u izgradnji.

Projekat finansira republička vlada sa 23,7 miliona i Grad Zrenjanin sa 5,7 miliona dinara.

Autor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


2 komentara na "Rad vrtića do večernjih sati i vikendom – počela realizacija najavljenog projekta

  1. Zaposlena majka dvoje male dece kaže:

    Nešto sam mišljenja da su deca isuviše u vrtiću, jer roditelji misle da im je tamo bolje zbog socijalizacije, a kod kuće “samo gledaju tv”. Ovo je nažalost prilika da još manje budu deo sopstvene porodice i svakodnevnice u kojoj treba da učestvuju, a i da se dosađuju kada roditelji imaju tekuće obaveze.

    Naravno, izuzimam ljude koji rade po smenama i vikendima.

  2. Ivana kaže:

    Misljenja sam da se treba uvesti takvo radno vreme vrtica ali ne za sve roditelje. Roditelji ce to i te kako zloupotrebiti. Treba uvesti ili neke potvrde od poslodavaca o radnom vremenu roditelja ili provere od strane vrtica. Deci je uvek na prvom mestu mesto kraj roditelja pa makar to bio i jedan od roditelja. Naravno da je deci potrebno drustvo svog uzrasta ali isto tako i roditelj. Drugo su samohrani roditelji da se ogranicim. Sve ostalo se da srediti. Dogovor kucu gradi. Sve ovo gore sto sam napisala odnosi se na roditelje koji ostavljaju decu u vrticima do sest sati jer ih mrzi da se posvete detetu i organizuju mu kvalitetno vreme za taj dan. Takvih je mnogooo

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama